Ämyri - Kulttuurikesä kutsuu!

Ämyri on saarelaisten nuorten oma äänitorvi ja lipunkantaja. Se on kanava, jota tekevät nuoret itse.

Aurinko alkaa lämmittää ihoa, puut sonnistautuvat vihreisiin ja ilmassa on tulvillaan aurinkorasvan sekä grillimakkaran tuoksua. Mikäs muukaan sieltä kulman takaa kurkistaa kuin kesä! On siis aika alkaa suunnitella alkavan kauden kesäpuuhia.

Tässä muutama ehdotus niihin hetkiin kun auringonotto ja pyöräretket alkavat kyllästyttää. Kirjaa siis kalenteriisi Turun kulttuurikesän kohokohdat ja liity mukaan juhlistamaan Turun Euroopan kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuotta!

Muistathan kuitenkin, että vallitseva tilanne saattaa edelleen vaikuttaa kesäkauden tapahtumien järjestämismahdollisuuksiin.

Turku Sea Jazz 30.–31.7.
Turku Sea Jazz kutsuu nauttimaan laadukkaasta ohjelmistosta, joka koostuu kansainvälisen ja kotimaisen jazzin ajankohtaisista tähdistä. Ruissalon Telakalla järjestettävä uusi urbaani kaupunkifestivaali on varmasti osuva valinta kaikille jazzin ystäville.

Kesärauha 6.–8.8.
Kesärauha tarjoaa kauan kaivattua makua festarikesästä vaihtoehto- ja indiemusiikin ystäville. Turun linnan puistossa jammaillaan muun muassa Mewin, Supergrassin ja Alman tahtiin.

Turun Taiteiden yö 12.8.
Elokuussa Turun keskusta ja jokiranta täyttyvät taiteella. Erilaiset tapahtumat viihdyttävät kulttuurin ystäviä iltamyöhään asti. Tapahtumia löytyy myös paljon nuoren budjettiin sopivana: ilmaiseksi.
Oma lempparini on aina ollut Ylioppilasteatterin yltiöhauska improvisaatioshow.

Huoneiden kirja 13.–29.8.
Huoneiden kirja on uniikki taideteos, johon katsoja astuu kirjaimellisesti sisälle. Satapäinen taiteilijajoukko muuttaa Huoneiden kirja -suurteoksellaan tyhjillään olevan labyrinttimaisen talon ennenkokemattomaksi elämykseksi.
Esitykset Turun Kivipainossa, Ursininkatu 6.

Teksti: Enna Piitulainen

0