Ämyri: Boostia liikuntaan!

Ämyri on saarelaisten nuorten oma äänitorvi ja lipunkantaja. Se on kanava, jota tekevät nuoret itse.

Jos sinusta tuntuu, että liikuntaan olisi kiva saada vaihtelua, kokeile esimerkiksi puhelimen sovelluksia ja internetistä löytyviä videoita. Keräsin kokoon omat suosikkini, jotka olen todennut toimiviksi.

Juokseminen on helppo ja halpa harrastus. Tarvitset vain hyvät juoksukengät ja lenkkipolun. Motivaation löytäminen juoksemiseen onkin sitten toinen juttu. Juokseminen kävelytietä pitkin voi tuntua aika puuduttavalta ajatukselta. Lenkkeilyyn saa vaihtelua juoksemalla esimerkiksi metsäpoluilla, kuten Hirvensalon Paavonpoluilla. Siellä myös aivosi pääsevät töihin, kun joudut väistelemään kantoja ja kiviä.

Juoksemiseen löytyy sovelluskaupasta monia hyödyllisiä sovelluksia, joilla saat boostia lenkkeilyyn. Nike Run Club on ilmainen juoksusovellus, jonka avulla voit seurata lenkkejäsi ja harjoitella sinulle sopivalla juoksuohjelmalla. Keräät juostessasi saavutuksia ja voit osallistua yhteishaasteisiin.

Jos zombieohjelmat- ja pelit ovat sinun juttusi, pidät varmasti Zombies, Run! -sovelluksesta. Tässä sovelluksessa ainoa tehtäväsi on juosta pakoon zombeja ja samalla rakentaa itsellesi tukikohtaa. Valitsemasi juoksumatkan aikana keräät itsellesi tarvikkeita tukikohdan rakentamista varten. Mutta muista samalla juosta pakoon zombeja, ne ovat aivan kintereilläsi!

Internet on täynnä ilmaisia lihaskunto- ja cardiotreenejä. Kokeilemalla löytää itselleen sopivimmat ja inspiroivimmat treenit. Jos haluat kokeilla kotitreeneissä sovellusta, Nike Training on oiva sovellus siihen tarkoitukseen. Sieltä löydät niin lihaskunto- kuin sykkeennostatustreenejä aina viidestä minuutista 45 minuuttiin. Tässäkin sovelluksessa keräät treenaamalla saavutuksia, joten motivaation luulisi pysyvän korkealla.

Liikkumisen ei tarvitse aina olla hikihatussa juoksemista tai tehokasta lihaskuntotreeniä. Yksi erittäin hauska treenimuoto on tanssivideot. YouTubesta löytyy esimerkiksi käyttäjä The Studio By Jamie Kinkeade, jonka tanssivideot ovat ensinnäkin todella hauskoja, mutta myös erittäin tehokkaita kunnonnostattajia. Vaikka et olisi koskaan tanssinut, kannattaa näitä videoita silti kokeilla. Pääasia on, että sinulla on hauskaa ja hiki virtaa!

Liikunnassa vain oma mielikuvitus on rajana, joten anna kaikkein hulluimmillekin ideoille mahdollisuus. Mitä hauskimpia haasteita liikuntaan löytyy sosiaalisesta mediasta, esimerkiksi kyykky kukkaruukku sylissä, erilaiset vessapaperihaasteet ja lankutushaasteet. Kun haastat vielä kaverin tai perheenjäsenen mukaan liikkumaan, tulee siitä monin verroin hauskempaa!

TEKSTI JA KUVA: VILJA HÄRKÖNEN

0