Arboretum kasvoi jälleen

Puun päivää edeltävänä perjantaina 25.9. istutettiin Hirvensalon puulajipuistoon, eli arboretumiin, viisi uutta puuntainta. Arboretum kulkee Wäinö Aaltosen koululta kevyenliikenteenvälyän vartta.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n 30-vuotisjuhlan kunniaksi hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber ja toimitusjohtaja Maria Aspala istuttivat ruotsin- ja suomenpihlajat.

– Pihlaja on vanha Vason tunnuspuu. Ensimmäisen kohteen pihaankin istutettiin pihlaja, Weber kertoo.

– Meillä on paljon kohteita Hirvensalossa ja haluamme ilahduttaa paikallisia asukkaita. On tällä myös oma symbolinen arvonsa, Aspala jatkaa.

Urheiluseura Juoksu & Jumppa ry istutti puistoon punatammen sekä metsälehmuksen.

Hirvensalo-seuran puheenjohtaja Niko Aaltonen taas viisi vuotta vaalimansa hevoskastanjan.

– Minulla on sukua Pikisaaressa, olen ottanut siellä kasvavasta kastanjasta siemenen ja kasvattanut tämän puun, Aaltonen kertoo.

Suomi 100 -vuonna perustettu puupuisto tähtää kohti vuoden 2029 Turun 800-vuotisjuhlia päämääränään sata istutettua puuta.

TEKSTI JA KUVA: TIMO NÄRÄ

!function(d,s,id)[var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id))[js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);]}(document, 'script', 'twitter-wjs');