Asukasbudjetti: Äänestä nyt!

Asukasbudjetti on Turun kaupungin tapa toteuttaa osallistavaa budjetointia. Turkulaiset pääsevät ehdottamaan, kehittämään ja äänestämään, miten miljoona euroa vuonna 2020 käytetään ja nyt on äänestyksen aika.

Huhtikuun alusta toukokuun puoliväliin kestänyt ehdotusaika poiki 340 ehdotusta asukasbudjettiin. Mahdollisia toteutettavaksi niistä olivat 242.

Ehdotuksista on kesän aikana laadittu hinnoiteltuja suunnitelmia. Suunnitelmista äänestetään nettisivustolla 1.-30.9.2020.

Hirvensalo - Kakskerran suuralueelle rahaa on varattuna 100 000 euroa. Ehdotuksia alueelle tuli yhteensä 33 kappaletta, joista 22 on kehittämiskelpoisia.

Viisi ehdotusta käsitteli kuntoportaiden rakentamista lasketteelumäkeen. Kaksi ehdottajaa olisi halunnut kaupungin varoista kunnostettavaksi Antinlenkin.

Tekonurmikenttää ehdotettiin rakennettavaksi sekä Honkaistenpuiston kentälle että Wäinö Aaltosen koulun kentälle.

Muita ehdotuksia ovat muun muassa Papinsaaren lähiliikuntapaikka, Friskalanlahden opastaulut alueella liikkuvalle, kalastuspaikkoja, tenniskenttiä, seniorikeinuja, veneenlaskupaikkoja sekä jousiammuntapaikka saarille.

Syyskuu on äänestysaikaa. Äänioikeus on kaikilla äänestysvuoden aikana 13 vuotta täyttävillä ja sitä vanhemmilla turkulaisilla.

Äänestäminen tapahtuu asukasbudjetti. turku.fi –sivustolla. Tuettua äänestämistä toteutetaan kirjastoissa ja yhteispalvelupiste Monitoreissa.

Suuralueen äänestyksessä voittaneet ehdotukset toteutetaan vuonna 2021. Tuotannossa voidaan tehdä yhteistyötä yhteisöjen, yritysten ja asukkaiden kanssa.

Oman alueesi päätöksentekoon pääset siis vaikuttamaan ihan todenteolla. Tämän helpompaa se ei enää voisi olla.

Kipin kapin virtuaaliseen äänestyskoppiin siis!

0