Asukasbudjettiin satoja ehdotuksia - Saariltakin kolmisenkymmentä

Asukasbudjetti on Turun kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Turkulaiset pääsevät ehdottamaan, kehittämään ja äänestämään, miten miljoona euroa vuonna 2020 käytetään.

Huhtikuun alusta toukokuun puoliväliin kestänyt ehdotusaika poiki 340 ehdotusta asukasbudjettiin.

Seuraavaksi ehdotuksia tehnisiin otetaan kaupungin toimesta yhteyttä ja he saavat kusun kehittämään ajatuksiaan pidemmälle. Vuosen 2020 teemana on hyvinvointi. Rahanjako ja äänestäminen perustuvat Turun suuralueisiin, joita on kahdeksan.

Hirvensalo - Kakskerran suuralueelle rahaa on varattuna 100 000 euroa.

Ehdotuksia alueelle tuli yhteensä 33 kappaletta. Viisi ehdotusta käsitteli kuntoportaiden rakentamista lasketteelumäkeen. Kaksi ehdottajaa olisi halunnut kaupungin varoista kunnostettavaksi Antinlenkin.

Tekonurmikenttää ehdotettiin rakennettavaksi sekä Honkaistenpuiston kentälle että Wäinö Aaltosen koulun kentälle.

Muita ehdotuksia ovat muun muassa Papinsaaren lähiliikuntapaikka, Friskalanlahden opastaulut alueella liikkuvalle, kalastuspaikkoja, tenniskenttiä, seniorikeinuja, veneenlaskupaikkoja sekä jousiammuntapaikka saarille.

Kaikki ehdotukset jaetaan kolmeen kategoriaan; mahdolliset, arvioitavat sekä ei mahdolliset. Arvioitavat ovat ehdotusen toimista vastaavien tahojen mietittävänä. Mahdolliset ovat mahdollisia toteuttaa ainakin joltain osin asukasbudjetista.

Annetuista ehdotuksista muokataan kesäkuun parin ensimmäisen viikon aikana ehdotuksia jättäneiden ja kaupungin asiantuntijoiden kesken toteuttamiskelpoisia suunnitelmia.

Syyskuu on äänestysaikaa. Äänioikeus on kaikilla äänestysvuoden aikana 13 vuotta täyttävillä ja sitä vanhemmilla turkulaisilla.

Äänestäminen tapahtuu asukasbudjetti.turku.fi –sivustolla 1.9.-30.9.2020. Tuettua äänestämistä toteutetaan kirjastoissa ja yhteispalvelupiste Monitoreissa.

Suuralueen äänestyksessä voittaneet ehdotukset toteutetaan vuonna 2021.

Tuotannossa voidaan tehdä yhteistyötä yhteisöjen, yritysten ja asukkaiden kanssa.