Linnunpöntöillä lisätienestiä

Kakskertalainen Aaro Jokela alkoi puuhata littoislaisen kaverinsa, Kalle Kilpisen, kanssa puutöitä. Suunnitelmissa on perustaa 4H-yritys, josta tienata käyttörahaa ajankulun ohelle.

Hirvensalo-Kakskerta -ryhmään Facebookissa tuli 16.3. ilmoitus nuorelta mieheltä. Jokela ja Kilpinen kertoivat rakentavansa linnunpönttöjä ja pieniä kukkalaatikoita tilauksesta. Miksei lintulautojakin ja muita pieniä töitä.

– Teimme pihalla polttopuita kaverini Kallen kanssa ja keksimme, että jotain tällaista pientä puutyöhommaa voisimme alkaa tehdä. Ajatuksena siinä oli, että saisimme työstä rahaa ja samalla ajankulua, Jokela kertoo puhelimitse.

Kilpinen opiskelee paraikaa rakennusalaa. Jokela on päättämässä keväällä peruskouluaan ja on myös suuntaamassa puurakentamisen ammattiopintoihin syksyn koittaessa.

Suunnitelmissa nuorilla miehillä on perustaa 4H-yritys, jonka kautta toimintaa voisi laajentaa puutöiden ohessa vaikka pihatöihin.

– Ei tässä ihan vielä terasseja aleta rakentamaan. Teemme tällaista pientä nikkarointia. Kun yritys on pystyssä, voisimme tarjota pihatöitä, nurmikonleikkuuta sun muuta asiakkaille. Kallella on käytössään auto, joten alueena on saarten lisäksi tarvittaessa koko Turku ja lähitienoo.

Yrittäjyys miehillä on veressä. Molempien isät ovat yrittäjiä tahoillaan.

– Kallen isä on kuljetusyrittäjä ja minun isäni toimii maarakennusalalla. Oppi ja esimerkki tulee sieltä.

Mikäli kiinnostuit yrittäjäkaksikon tuotteista, voit olla heihin yhteydessä sähköpostitse jokelaaro@gmail.com tai kalle.kilpinen10@gmail.com.

4H-yritys mahdollistaa yrittäjyyden kokeilemisen turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa ja tapa selvittää, sopiiko yrittäminen itselle. 4H-yrittäjäksi voi ryhtyä jokainen 13-28 -vuotias. Yrittäjä voi tienata samalla myös opintopisteitä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/

TEKSTI: TIMO NÄRÄ
KUVA: AARO JOKELA JA KALLE KILPINEN

0