Lukijalta - Vastaus huolestuneelle hirvensalolaiselle

Maininki julkaisee mielellään myös lukijoidensa mielipidekirjoituksia. Lähetä tekstisi sähköpostilla  osoitteeseen toimitus@maininkilehti.fi, laita Whatsapp-viesti numeroon 040 255 15 03 tai käy kirjoittamassa ajatuksesi sivulla www.maininkilehti.fi

 

Viime lehdessä Huolestunut hirvensalolainen äimistyi metsän tuhoista ja epäili nuorten olleen asialla.

 

Vastaus huolestuneelle hirvensalolaiselle.

 

Viime talven jäljiltä metsät ympäri seutukuntaa näyttävät varsin hurjalta katkenneiden ja kaatuneiden puiden takia. Syynä eivät suinkaan ole karanteenipitkästymistä purkaneet nuoret, vaan talvinen myräkkä, jonka aikana puihin tarttunut ja jäätynyt lumi yhdessä kovan tuulen kanssa aiheutti kovan kuormituksen. Toki koulujen läheisyydessä ilkivaltakin on mahdollista, mutta tuskin turhautuneinkaan teini saa reidenpaksuista männynrunkoa puolivälistä poikki.

 

Muurahaispesän kaivelustakaan en syyttäisi nuorisoa, vaan ennemminkin epäilisin tekijäksi seudulla majailevia kettuja tai mäyriä. Molempien jälkiä näkyi Syvälahden metsissä kevättalvella runsaasti.
Koululaisten siivoustalkoot toki ovat varsin kannatettava ajatus, roskaamista ei kenenkään tarvitse sietää ja samalla katkenneita puita voisi siivota ainakin polkujen päältä pois. Lasten ja nuorten ympäristötietoisuus lisääntyisi ja ulkoilijat kiittäisivät.

 

Nimimerkki "Luonnonvoimat voivat yllättää!"

0