merimaisema kalliolta

Maininki-lehti jatkaa ilmestymistään

Maininki-lehti on saanut jatkajan. Lehteä ryhtyy ensi vuoden alusta julkaisemaan Turun kaupungilla tällä hetkellä viestintäpäällikkönä työskentelevä Seppo Kemppainen. Lehteä neljän vuoden ajan julkaissut Timo Närä myy Maininki-lehti Oy:n Kemppaiselle 1.1.2022 alkaen.

"Maininki-lehti on pieni ja pirteä paikallislehti, jolla on oma vakiintunut lukijakuntansa. Lisäksi uusia lukijoita muuttaa saarille koko ajan asukasmäärän kasvaessa, joten julkaisulle riittää kysyntää jatkossakin", Kemppainen sanoo.

"Paikallisuuden merkitys on hyvin suuri, ja jokaista kiinnostaa lähialueen ihmiset, tapahtumat ja myös alueeseen kohdistuvat päätökset. Kaupunginosajulkaisussa kynnys kertoa näistä on hyvin matala."

Maininki-lehti on ilmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien. Viime vuosina lehti on ilmestynyt kuusi kertaa vuodessa ja tämä on tavoite myös vuoden 2022 aikana. Lehden jättävä päätoimittaja ja omistaja Timo Närä on tyytyväinen, että lehdelle on löytynyt jatkaja.

"Neljä vuotta lehden parissa on ollut mukava matka, jonka aikana olen tutustunut moniin hienoihin ihmisiin. Lähetän lämpimän kiitokseni kaikille yhteistyöstä, ja samalla toivotan onnea Mainingin tulevaan matkaan."

Maininki-lehti on mainosrahoitteinen ilmaisjakelulehti, jonka painos on ollut noin 4700 kappaletta. Lehteä jaetaan Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran alueella. Suuria muutoksia toimintaan ei omistajavaihdoksen myötä ole tulossa, Seppo Kemppainen sanoo:

"Lehden nettisivuille kehitetään aikaisempaa säännöllisempää uutisointia, mutta painettu lehti säilyy jatkossakin tärkeimpänä tuotteena. Ehkä sisällöllisesti katsomme jatkossa hieman myös saarilta mantereen puolelle, Meri-Turun suuntaan."

Lehden julkaisijaksi ryhtymisen myötä Kemppainen päättää pitkän työsuhteensa Turun kaupungin kanssa. Kemppainen valittiin kaupungin tiedotuspäälliköksi vuonna 2003. Sitä ennen hän työskenteli toimittajana useita vuosia Yleisradiossa.

Vuoden 2022 ilmestymisaikataulu julkaistaan mahdollisimman pian.

Uuden julkaisijan yhteystiedot: puh. 050 345 9278