Nuorten julistus rauhan puolesta

Lions Club Turun Merileijonat ry järjesti neljättä kertaa Wäinö Aaltosen koululla osakilpailun kansainvälisessä rauhanjulistekilpailussa. Tällä kertaa mukana olivat myös Haarlan ja Syvälahden koulujen oppilaat.

Jo kolmatta vuosikymmentä järjestetyssä rauhanjulistekilpailussa 11-13 -vuotiaat lapset taiteilevat paperille vapaalla tyylillä julisteen. Joka vuosi teema vaihtuu, mutta pohjimmainen ajatus rauhasta pysyy. Kuluvan vuoden kisan teemana oli rauhan matka.

Nelihenkinen arvovaltainen raati koostui piirustuksenopettajasta, taiteilijasta, taiteen harrastajasta ja koulun rehtorista. Julisteita valmistui yhteensä 175 kappaletta, josta jokainen osallistuva koulu sai voittajansa sekä kaksi kunniamainintatyötä. Voittajatyöt tulevat riippumaan kehystettyinä koulujen seinillä tulevia kilpailuun osallistuvia inspiroiden.

65 työtä päätyi myös Viking Linen terminaalin yläkerran seinälle matkalaisten ihmeteltäväksi, osuvasti sinänsä, teemana kun on rauhan matka. Työt ovat näytillä loppiaiseen asti. Paras aika niitä on käydä ihailemassa päiväsaikaan, jolloin terminaalirakennus on auki ja valot päällä.

Hirvensalon kilpailun voittajat saivat 50 euron stipendin. Voittajatyöt ottavat osaa Suomen osakilpailuun, jonka voittajatyö lähetetään kansainvälisen tuomariston arvioitavaksi. Koko kilpailun voittajatyö julkistetaan helmikuussa New Yorkissa.

Pääpalkintona on matka julkistamistilaisuuteen sekä itse taiteilijalle että hänen huoltajalleen.

Lisätietoa ja aiempien vuosien voittajatyöt löydät osoitteesta www.lionsclubs.org/en/start-our-approach/ youth/peace-poster

TEKSTI: TIMO NÄRÄ
KUVAT: LC TURKU MERILEIJONAT