Pääkirjoitus: Kaikkea mieli

Mainingin pääkirjoitus yhdistellään liimalla ja teipillä pärekorista, jossa päätoimittaja säilyttää keskeneräisiä kolumneja, mielipidekirjoituksia, pakinoita ja kommentteja.


Kesällä kuumeessa tempoilevat ovat tuttu näky parkkipaikoilla, erinäisten liikkeiden näyteikkunoissa, harrastajien kokoontumisissa, laitureilla sekä tietysti sängyn pohjalta nettisivuilla.


Kun lumet sulavat, alkaa prätkäkuume. Sitä kestää usein syksyyn asti, jolloin sateet viilentävät ja kohti loskaista loppuvuotta auton ratissa körötellessä on suorastaan mukavaa istuksia peltikuoren sisällä ja vääntää volyymiä radioon, tuulilasinpyyhkijään sekä penkin- ja ratinlämmittimiin.

Niihin, johon moottoripyöräkuume ei tartu, iskee usein autokuume, joka on samaa bensankatkuista alalajia edellisen kanssa, mutta pitää sisällään sitkeämpiä taudinaiheuttajia, joita eivät syksyn sateet aina haittaa. Alle pitäisi saada nopea avoauto, tilava perhemalli, korkea maasturi, mukava asuntoauto, uudempi, kalliimpi, sähköisempi, varustellumpi tai vaihtoehtoisesti puoli vuosisataa tai enemmänkin vanhempi. Tähän kuumeeseen tuskin syyskuun lehdessä esitelty hirvensalolainen Buick auttaa.


Kumipyöräisten kuume ei usein koske vesille mielivää, joka himoaa pidempää mastoa, runkoa tai punkkaa. Hevosvoimiakin voisi olla reilummin tai ruokailutilaa useammalle. 


Kuumeilla voi myös matkalle. Pitäisi nähdä Koli, Kouvola ja Kautokeino. Tai sitten Eiffel, Empire State Building ja Etna. Vähempään tyytyvä mielisi Seiliin, sieneen ja siestalle, mutta joutuu viettämään kesän työssä tai opinnoissa.


Kuumassa voi tehdä mieli ilmastointikonetta ja uusia mööbeleitä joissa hiota. Tai tuoretta terassilaajennusta sekä kasvimaalle kattoa. Olisipa pomppuliini, laiskanlinna ja säkkituoli sekä riippumattomille riippumatto.


Kosteammilla keleillä sisällä jo kolmatta viikkoa istuessa voi tehdä mieli uutta ilmastoa, puolisoa, lemmikkiä tai ulkomuotoa. 


Onneksi syksyn sateet viilentävät myös kuumimmat (turhakkeen)himon tunteet ja järki useimmiten voittaa. Ymmärretään käytännöllisen, järkevän, toimivan, tutun ja turvallisen arvo. Mainosmiesten ääni kaikuu usein pitkään vielä ajatuksissa. Entä jos kuitenkin pitäisi hankkia se, nyt kun se olisi näennäisessä alennuksessakin?


Kaikkea tekee aina mieli. Niin se vain on. Kaikkea ei kuitenkaan aina saa. Eikä kaikkea ihan oikeasti onneksi tarvitsekaan.


Vai vieläkö tekee mieli Tamagotchia, leipäkonetta, fidget spinneriä, pahvisia virtuaalilaseja, jäätelökonetta, vesisänkyä, piikkimattoa tai voileipägrilliä?


No ehkä tietysti vähäsen...