Pääkirjoitus: Lasi puolitäynnä

Mainingin pääkirjoitus yhdistellään liimalla ja teipillä pärekorista, jossa päätoimittaja säilyttää keskeneräisiä kolumneja, mielipidekirjoituksia, pakinoita ja kommentteja.


Optimismi on päivän sana. Perhana, miksei vaikka koko kesän! Suomalainen ei hevin ole yltiöoptimistinen. Jos päivä on kaunis, otetaan silti helposti sontikka matkaan, perillä kun sataa kuitenkin. Optimismiin kevyesti taipuvainen saa paikoin kulmakarvannostoja ja hymähdyksiä osakseen.


Mikäli optimismi ja positiivisuus ei luonnostaan onnistu, voi pessimismistä silti oppia pois. Toki optimismillakin on rajansa ja väärät paikkansa. Jäävuori tuskin sulaa ennen kuin siihen risteilyaluksella osuu, ja sitä rataa.


Koetellaanpa rajoja, josko ne hieman joustaisivat. Alla listaa, jota voi valita itselleen sopivan mietelmän, jos koronakevät on vienyt positiiviset odotukset loppuvuodelta.


• Kylläpä tästä tulee hieno kesä, oikein huippuhieno! Voi keksiä joka viikonlopulle itse tekemistä, eikä tarvitse juosta kylillä festivaaleilla tai torikokoontumisissa. Sitä paitsi suurissa musiikkitapahtumissa on äänetkin niin kovalla, että seuraavan viikon kuulostaa oma ääni harakalta. Ja eihän festareille nyt joka vuosi tarvitse päästä, tuntuvat sitten entistä kivammilta ensi kesänä, kun tänä vuonna ei päässyt. Rahaakin kuluu ja aurinkolasit hukkuu.

• Jopas nämä hyttyset tuntuvat virkistäviltä, kun saa oikein olan takaa huitaista. Toista se on etäpalavereissa, joissa on istuttu päivästä toiseen kauluspaidassa, vaikka jalassa olisikin risat shortsit. Kun vastapuolen kamera ei ole päällä, itsellä on puhe kesken ja luureista kuulu vessanpöntön holahtava huuhteluääni, tekisi mieli antaa kuin hyttysille. Tuosta!

• Kyllä mieli sitten lepääkin metsässä, ai että ja sitä myöden! Mitä sitä kiertämään iänikuisia tuttuja lenkkipolkuja, kun siellä on kaikki muutkin. Ehei, lähirämeikköön minä suuntaan etsimään uusia elämyksiä. Ja varmasti ei kaupungin keskustassa hukkaa kumisaapastaan  suonsilmäkkeeseen, raavi nilkkoja verille tiheikössä tai pääse perkaamaan punkkeja ja hirvikärpäsiä kuontalosta. Jää, kuule, Kuhankuonot ja Torronsuot toiseksi, kun pääsee oikein kunnolla eksymään poluttomaan kuusikkoon hämähäkinseittien keskelle.

• Pihagrillin parissa kokkailu on upeaa ajanviettoa ja tuo haastetta iltoihin. Turhaa sitä on tullut istuttua joskus ravintoloissa, kun voi näin maukasta kaljatölkkikanaa tehdä ihan kotipihassa. Sitä paitsi karsinogeeneistä tulee sellainen pikantti kotikeittiön maku fenkoliin. Kun meikäkokki kiertää pekonin ananaksen ja kirsikoiden ympäri, jää Michelin-ravintolat kakkoseksi. Ehkä jopa kolmoseksi.

Jos optimismi ei kuitenkaan maistu, voi aina palata vanhoihin tuttuihin latteuksiin; Suomen kesä on kylmä ja vähäluminen, tänään ei sada yhtään niin paljon kuin eilen, aina kylmä kesä huonon seuran peittoaa sekä elämä on.

Aurinkoista kesää ja #lukemisiin taas syksyllä!