Satavan kyläkaupan uusi tuleminen

Satavan kyläkauppa lopetti toimintansa marraskuussa 2019. Kesäkuussa 2020 kauppa aukeaa uusin voimin ja suunnitelmin.

Kaarinan Littoisissa 50/50 Bistro -ravintolaa pitävä kaksikko Viljam Haarala ja Tommi Hirvonen ryhtyvät kesällä ravintoloitsijoiden lisäksi kauppiaiksi.

– Satavan kyläkauppahan on monelle turkulaiselle sellainen legendaarinen paikka. Kaikilla on omat muistonsa sen kanssa ja kun kuulimme, että tila on vapautumassa, alkoivat suunnitelmat elää, Haarala sanoo.

– Olimme suunnitelleet jo liiketoiminnan laajentamista toisaalle, kun kuulimme kaupan loppumisesta. Satuimme oikeaan aikaan liikkeelle. Kun asun Kakskerrassa, on sijaintikin meille otollinen, vuoden saarella asunut Hirvonen kertoo.

Kaupalle on tulossa niin sanottu yhden pysähdyksen kauppa, josta mökkiläiselle tai saarelaiselle on tarjolla kaikki perustarvikkeista pitopöydän kattaukseen saakka.

– Meille on tulossa kaupan puolelle paljon erilaisia ruokatuotteita tarjolle, joita esivalmistamme itse sekä myös ravintola ja terassi, Hirvonen avaa.

– Haluamme kaupalla palvella saarelaisia ja mökkiläisiä, sekä olla turkulaisille lähimatkakohde, johon voi tulla vaikka polkupyörällä, ostaa meiltä piknik-korin ja mennä tuohon lähirannalle nauttimaan päivästä, Haarala jatkaa.

Viimeistään juhannuksena 50/50 Bistro ja puoti on tarkoitus olla avoinna asiakkaille. Nimi juontaa juurensa ravintolan tarjoamaan ruokaan, jossa puolet on aina vegaanista.

– Emme halua eriarvoistaa minkään ruokavalion syöjiä vaan tarjota jokaiselle yhtä hyvät ruuat ja saattaa heidät saman pöydän ääreen, Hirvonen kertoo.

TEKSTI: TIMO NÄRÄ