Teatteria saarilla 40 vuotta

Kakskerran nuorisoseuran teatteri on tarjonnut teatterielämyksiä saarilla jo 40 vuotta. Näytelmien esityspaikkana toimii tunnelmallinen Kakskerran seuraintalo Satavan saarella.

Loppukesästä nuorisoseura kokoontuu aina pohtimaan seuraavan kevään produktiota. Luetaan näytelmiä, etsitään ammattiohjaaja ja otetaan yhteyttä näyttelijöihin. Mukana on vanhoja konkareita ja uusia tulokkaita.

Harrastenäyttelijä Elisa Laakso, miten sinä innostuit lähtemään mukaan Kakskerran nuorisoseuran teatteriin?

– Aloitin teatteriharrastuksen, kun opettajani ala-asteella pyysi minut mukaan. Näytelmänä oli silloin Adalmiinan helmi. Pidin taukoa oli muutaman vuoden, kunnes Jo vain herra ministeri -niminen näytelmä kutsui takaisin lavalle. Tänä keväänä esitettävä näytelmä Tahdotko naimisiin on viides tuotanto, jossa olen mukana.

Mitä olet saanut teatteriharrastukseltasi?

– Teatteri on antanut minulle mahdollisuuden tutustua huikeisiin kanssanäyttelijöihin, ohjaajiin ja taustahenkilöihin. Saan ilmaista ja toteuttaa itseään vapaasti. Olen myös kehittynyt vuosi vuodelta enemmän harrastuksessani.

Kakskerran nuorisoseuran teatteri esittää tänä keväänä Ilkka Malmin ja Rami Saarijärven näytelmän Tahdotko naimisiin. Näytelmä kertoo Myötämäen kunnasta, jossa on kahdenkymmenen vuoden ajan järjestetty Tahdotko naimisiin -tapahtumaa, jossa salainen hääpari paljastetaan vihkitilaisuudessa. Häitä on ollut aina juhlimassa monisatapäinen yleisö naapuripitäjää myöden. Yllättäen hääparin osallistuminen peruuntuu ja järjestäjillä on vain 12 tuntia aikaa löytää uusi hääpari. Pieneltä kylältä kahden avioon haluavan löytyminen osoittautuukin yllättävän vaikeaksi.

Näytelmän ohjaa Joanna Savikurki. Esitykset ovat Kakskerran seuraintalolla, osoitteessa Samppaantie 90.

Mikäli kiinnostuit teatteritoiminnasta, voi siitä kysellä sähköpostilla: kakskerranteatteri@gmail.com.

0