Union Trike

Hirvensalolainen Mika Hietakangas näki ensimmäisen kolmipyöräisen moottoripyörän, triken, joskus nelisenkymmentä vuotta sitten. Vuosia myöhemmin asiat loksahtivat paikalleen ja syntyi Union Trike.

Harrasteajoneuvotapahtumissa mukana olleet lapset herättivät Hietakankaan ajatuksen siitä, että myös alle metrin mittaisille voisi olla tapahtumassa tarjolla elämyksiä. Muitakin kuin katsomista ja älä koske:a. Syntyi ajatus kolmipyöräisestä lasten polkupyörästä, jonka oli määrä kokea muodonmuutos. Elämä kuitenkin tuli väliin ja projekti jäi vuosiksi.

Kun hän viime vuonna näki Facebookissa antiikkiliike Wanhan Eliaksen omistajan Antti Kulmalan poljeskelevan vanhalla Union-merkkisellä kolmipyörällä, muistui mieleen vanha projektisuunnitelma. Kulmala lupautui lahjoittamaan fillarin jos lopputulos menisi hyväntekeväisyyteen.

– Eihän mulla enää ole hitsausvälineitä tai paikkaa, missä tehdä, joten kyselin mukaan projektiin kultaseppää ja moottoripyörärakentajaa Petri Ruususta, joka taas järjesti mukaan muita tekijöitä, Hietakangas kertoo.

Sen jälkeen onkin pallo vierinyt vinhasti. Nakorauta Oy lahjoitti metallitavaraa, Mesä Tappura Oy puuta kolmipyöränpenkkiin ja auton kattotelineeksi, Automaalaamo Salmi hoiteli värin pintaan, pinstripelegenda Pekka Wizzz Mannermaa viimeisteli maalauksen ja nahkatuotteiden erikoiskäsityöläinen NahkaJaakko lahjoitti nahkaisen työkalulaukun trikeen kiinnitettäväksi.

Hietakangas hoiti vielä kolmipyörän Turun Stockmannin näyteikkunaan toukokuun loppuun saakka. Kaikki mukana olleet ovat tehneet työnsä vastikkeetta, hyväntekeväisyyttä silmällä pitäen, työtunteja laskematta.

– Aiomme huutokaupata sne vielä kuluvan kesän aikana. Loppusumma lahjoitetaan lyhentämättömänä TYKS:n lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien osastolle.

Huutokauppaan saakka kulkupelin voi bongata Turun seudulla Hietakankaan Volvon kattotelineeltä.

– Tarkoitus on ulkoiluttaa sitä kaupungilla riittävästi. Mikäli koeajolle haluaa, rohkeasti vaan kysymään, niin nostetaan trike kattotelineeltä, Hietakangas sanoo.

Katso koko tarina ja kuvat Union Triken Facebook-sivuilta.