Apteekki saarella jo 15 vuotta

16.08.2018

Apteekkari Anne Kanervalla on syytä hymyyn. 15 vuotta on yrityksen iässä varsin mainittava merkkipaalu. Samalla täyteen tulee viisitoista vuotta Turussa.

– Aika on mennyt hirvittävän nopeasti. Lapsista sen varsinkin huomaa. Nuorimmainen oli viisivuotias kun muutimme tänne. Nyt hän täytti jo 20, apteekkari nauraa.
Hirvensalon apteekin paikalle haki aikanaan muutamakin eri apteekki sivutoimipistettä. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea päätti kuitenkin väestöpohjan riittävän itsenäisen apteekin perustamiseen.
– Hain apteekkilupaa ja sainkin sen. Olin silloin Suomen nuorin apteekkari.
Kanerva oli vielä 15 vuotta sitten proviisorina Lohjalla. Sieltä koko perhe muutti Hirvensaloon.
– Päätin hakea paikkaan, jossa lasten harrastukset säilyvät. Olin tietysti valmis lähtemään tarvittaessa vaikka Ouluun tai Kuopioon asti, mutta Turku oli helppo vaihtoehto ja osittain jo tuttu kaupunki.
Vaihtoehtoja kodiksi ei vuonna 2003 paljoa ollut.
– Voitko uskoa, että silloin Hirvensalossa oli myynnissä vain kaksi omakotitaloa ja yksi rivitaloasunto. Meitä oli kuitenkin viisihenkinen perhe ja kaksi saksanpaimenkoiraa.
Kahdesta omakotitalosta Kanervien oli kuitenkin helppo valita.
– Toinen oli Papinsaaressa ja toinen tässä Moikoisissa 700 metrin päässä apteekista. Siitä tuli lapsille sellainen helppo kolmio. 700 metrin kotiin, apteekkiin ja kouluun. Päätös Turkuun tulemisesta tuntuu tosi hyvältä näin jälkeenpäinkin ajatellen, Kanerva hymyilee.

Apteekki viettää juhlaviikkoa Hirvensalopäivien aikaan 10.-15.9.

TEKSTI JA KUVA: TIMO NÄRÄ