Avantosauna saareen

06.06.2019

Huhtikuun alussa hirvensalolainen Merit Kuusniemi julkaisi Facebookissa kyselyn, jonka avulla hän halusi selvittää saarilla avantouinnista kiinnostuneiden määrää. Uimareita löytyi ja tällä hetkellä etsinnässä on rantapaikka ja tietysti sauna.

Kuusniemi on tottunut ottamaan härkää sarvista, mikäli jotain on saatava aikaiseksi. Ennen saarelle muuttoaan hän asui 27 vuotta Amerikassa.

– Siellä oppi, että jos jotain haluaa saada, sitä pitää alkaa itse touhuamaan, Kuusniemi nauraa.

Helsingissä syntynyt, Hankenin kauppakorkeakoulun käynyt nainen päätyi opiskelijavaihdon kautta harjoittelijaksi Amerikkaan.

– Olin viimeiset 10 vuotta yrittäjänä ja liike-elämässä. Siinä oppi, miten jokin projekti on järjestettävä, jotta se on mahdollista toteuttaa, avantouintipaikan ideoitsija kertaa.

ENSI TALVENA OMA AVANTO
Muutettuaan Hirvensaloon vuonna 2014, hurahti Kuusniemi avantouintiin. Saarella avantoa ei kuitenkaan ole.

– Lähin yleinen avanto on tällä hetkellä Uittamolla. Elämä on välillä aika kiireistä ja kun tulee se tunne, että nyt avantoon, ei sitä aina tule sinne asti lähdettyä.

Pelkästään sosiaalisen median kyselyyn vastasi 120 halukasta avantouimaria. Tällä hetkellä Kuusniemen kanssa avantosaunaprojektia on puuhaamassa kolme muuta aktiivia.

– Uskon, että löydämme paikan. Jos mahdollisesti joku yksityinen taho jolla on ranta tai sauna, jonka jokin yhdistys voisi vuokrata, olisi se hienoa.

– Kesäaikaan saunaan pääsee Turun kaupungin JHL:n eläkeläisyhdistyksen saunassa Kirjamäenkujan päässä. Valitettavasti se ei sovellu talviuintipaikaksi, mutta toivovat kovasti sinne lisää saunojia.

Ensimmäiseksi Kuusniemi aikoo suunnata Uittamolle ekskursiomatkalle tutustumaan paikkaan tarkemmin. Usko omasta talviuintipaikasta on silti kova. Pääseekö Hirvensalosta ensi talvena avantoon ja saunaan?

– Jos se minusta kiinni on, kyllä pääsee, Kuusniemi nauraa.