Ensi kertaa näyttämöllä

04.04.2019

Rakastettu lastenkirjailija Marjatta Kurenniemi tunnetaan parhaiten Onneli ja Anneli -teoksistaan. Vuonna 1955 ilmestynyt Puuhiset on jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka tarina on yhtä lailla taattua Kurenniemen tasoa. Nyt Hirvensalon Nuorisoteatteri kunnioittaa sata vuotta sitten syntynyttä kirjailijaa tuomalla Puuhiset ensimmäistä kertaa teatterin lavalle, Pikkuhirvarit -ryhmän hauskana satunäytelmänä.

Vilja-tytön ja Viljo-pojan varjot vaihtavat omistajaa. Lasten kasvaessa vaihdokkaat kuitenkin huomaavat, etteivät viihdy väärillä omistajillaan, ja lopulta Viljan varjo karkaa kotitalon pihassa kasvavaan vaahteraan. Täällä asustaa Maahisten ja Vetehisten sukulaiskansa, Puuhiset, joille villi varjo aiheuttaa melkoista päänvaivaa ja harmia - eikä vähiten siksi, että prinsessa Suhusiina on ihastunut tulokkaaseen ja suunnittelee häitä tämän kanssa. Vilja kutsutaan apuun, ja tästä alkaa hauska ja sopivasti salaperäinen seikkailu omalaatuisten Puuhis -kansojen valtakunnassa.

Syvemmällä tasolla tarina kertoo luottamuksesta, rohkeudesta ja toisen kunnioittamisesta, mutta sivuaa vakaviakin aiheita, kun Viljan ilkikurinen varjo johdattaa tempuillaan Mäntypuuhisten heimon törmäyskurssille Vaahterapuuhisten kanssa. Uhkaava tilanne ratkeaa kuitenkin neuvottelemalla ja toinen toistaan kuuntelemalla.

Pikkuhirvarit on Hirvensalon Nuorisoteatterin lapsijaosto, joka koostuu 9-11 -vuotiaista, teatteria jo muutamia vuosia harrastaneista näyttelijänaluista.

Esitys sopii koko perheelle, kaikkein pienimmät mukaan lukien ja kestää väliaikoineen noin tunnin.

Syvälahden monitoimitalon näyttämöllä, Vanha Kakskerrantie 8.

Esityksen ensi-ilta on perjantaina 26.4. klo 18. Muut esitykset Pe 3.5. klo 18, pe 10.5. klo 18, la 27.4. klo 14, la 4.5. klo 14, la 11.5. klo 14, su 28.4. klo 14, su 5.5. klo 14, su 12.5. klo 14.

www.hirvarit.fi