Innolla uuteen kouluun ja uuteen lukuvuoteen

16.08.2018

Wäinö Aaltosen koululla on viikkoa ennen oppilaiden tuloa kova touhu päällä. Ulkona heiluu maalipensseli, pihalla on rakennusmiesten autoja, keittiö vielä täysremontissa ja uusi rehtori totuttelee taas Wäiskiin.

Tiina Paappa sulki Wäinö Aaltosen koulun oven takanaan viimeksi 15 vuotta sitten.
– Tämä on oikeastaan aika hauska ympyrä. Olin usean vuoden töissä Moikoisissa. Sitten aloimme rakentaa Naantaliin omakotitaloa ja oli oikeastaan logistinen ajatus vaihtaa työpaikkaa, kaupungin siltä puolen kun pääsi paremmin kulkemaan kodin ja työpaikan väliä.
Kärsämäen koulussa Paappa viihtyi koko 15 vuoden ajan, josta viisi viimeisintä koulun johdossa.
– Kun sitten Wäiskin rehtorin pesti tuli vastaan, aloin miettiä asiaa. Tällaisia paikkoja tulee kohtuullisen harvoin tarjolle. Mietin myös, että olin ollut jo 15 vuotta samassa talossa ja nyt voisi olla sopiva hetki vaihtaa työkuviota uuteen.

MONESSA MUKANA
Saaret ovat Paapalle tutut. Hänen isänsä asuu Satavassa ja perheen purjevene on myös siellä.
– Ajatus paluusta tuntuu kotoisalta, tosi kivalta ja vähän jännittävältäkin. Lähdin hyvillä mielin Hirvensalosta ja palaan nyt hyvillä mielin tänne töihin. Koti meillä säilyy vielä Naantalissa, vaikka eihän sitä koskaan tiedä, hän nauraa.
Pienemmästä Kärsämäen koulusta Wäiskiin siirtyminen ei kuitenkaan ole kovin suuri hyppy. Kärsämäessä oppilaita oli 340 ja Wäinö Aaltosen koulussa 420.
– Työ on kuitenkin tuttua. Minulle tämä on uusia alku, mutta lisäksi meillä on uusi vararehtori ja uusia opettajia.
Rehtorin rooli koulussa on monipuolinen.
– Saan olla monessa mukana, sillä työnkuvani on niin laaja. Rehtori kun vastaa viime kädessä niin opetuksesta, henkilöstöstä kuin koulun taloudestakin.

EDESSÄ MIELENKIINTOINEN VUOSI
Paapalle tärkeätä työssä on vuorovaikutus ja hyvä ilmapiiri kautta koko koulun.
– Olen sellainen, etten halua tehdä päätöksiä mitenkään yksinäni, vaan lähdemme koulussa yhdessä miettimään asioita. Sekä henkilöstön että oppilaiden hyvinvointi on etusijalla.
Edessä on tutustuminen koko henkilöstöön, oppilaisiin ja myös heidän vanhempiinsa.
– Rehtorina pyrin olemaan helposti lähestyttävä ja kuunteleva, sekä elää niiden asioiden mukaan, joita itse pidän tärkeänä. Olemme uuden vararehtorin kanssa alkaneet rakentamaan kokonaisuutta ja hyvä yhteistyö on yksi asia mitä liputan kovasti.
– Yhdessä tekemällä tästä tulee hyvä lukuvuosi. Odotan innolla ensiviikkoa.
Kesälomalta palaaville ja opintiensä aloittaville lapsille hän lähettää terveisiä:
– Oikein lämpimästi tervetuloa kouluun. Täällä iloisesti odotellaan jo.

TEKSTI JA KUVA: TIMO NÄRÄ