Kolmikko kuntokeskuksen takana

07.02.2019

Mikäli on ajellut Hirvensaloa Haarlan liikekeskusta kauemmas, on varmasti huomannut vuoden aikana nousseen uuden kuntosalirakennuksen. Turkulaiskolmikko avasi kuntokeskuksensa jo ennen lehden ilmestymistä, mutta tässä vielä tunnelmia reilua viikkoa ennen salin avaamista.

Kahta viikkoa ennen tämän Mainingin ilmestymistä ja puoltatoista ennen keskuksen avaamista Hirvensalon Mentor -kuntokeskusella näyttää suhteellisen valmiilta. Harjaantumatonkin silmä huomaa muutamien laitteiden olevan vielä viimeistelyä vailla, mutta kokonaisuus ei anna epäilyksiä avajaisten suhteen.
– Puolitoista viikkoa ja ryminällä lähtee. Olemme hyvin aikataulussa ja yllätykseksi suurin osa laitteista oli jo valmiiksi lähes koottuina kun ne paketista avasimme, sanoo Rene Valtonen, Hirvensalon kuntokeskuksen johtaja.
Mentorin toimitusjohtaja Petri Mähkä kuvailee kuntokeskusta kodin oloiseksi, lämminhenkiseksi ja kuitenkin kompaktiksi tilaksi, jossa ei ole juuri ylimääräisiä neliömetrejä.
– Rakastamme itse treenaamista ja olemme rakentaneet salin sellaiseksi, missä itsekin mielellämme treenaisimme, Valtonen sanoo.
– Ja missä meidän on mukava tehdä töitä, valmentaa asiakkaita, Mähkä jatkaa.

TURKULAINEN TOIMIJA
Mentor on kolmen turkulaismiehen omaa käsialaa oleva kuntokeskus. Ensimmäinen sali avattiin Kuralaan viitisen vuotta sitten. Hirvensalon projekti käynnistyi virallisesti keväällä 2018.
– Ensimmäisen kerran kävimme tiloja katselemassa jo vuonna 2009, sanoo Kuralan kuntokeskuksen johtaja Timo Kujanen.
– Rakennuttajan kanssa asiasta puhuttiin jo muutama vuosi sitten ja viime keväänä asia tuli uudestaan esille. Sitten asiat lähtivätkin nopealla aikataululla liikkeelle, kävimme katsomassa tonttia ja tässä nyt ollaan, Valtonen nauraa.
Omaa käsialaa ovat myös tarjolla olevat palvelut.
– Meillä ei ole takana mitään konseptia, joten kaikki on suunniteltu itse tiloista, sisällöstä ja palveluista lähtien. Kaikki tarjoamamme tuotteet on rakennettu 20 vuoden valmennusuran tietotaidolla. Keskiössä on liikuntasuoritus ja laitteet, asiakaspalvelu ja asiakaslähtöisyys, toimitusjohtaja Mähkä luettelee.
– Uskomme, että paikallisuudella on myös oma arvonsa. Ostavathan ihmiset lähiruokaakin mieluummin kuin kauempana kasvanutta, Valtonen jatkaa.

KATTO KORKEALLA, KYNNYS MATALALLA
Korkea, tummilla väreillä sisustettu kuntosali ei ensimmäisenä tuo salimaailmaan tottumattomalle mielikuvaa Mähkän ensiksi mainitsemasta kodikkuudesta. Valtonen avaakin ajatusta enemmän.
– Olemme asiakasmäärällisesti pieni toimija. Ajatuksena on se, että täällä on varmasti aina tilaa harjoitella. Tänne on myös helppo tulla, kun porukka on tuttua. Haluamme luoda tänne hyvän hengen ja tuttavallisen kulttuurin kaikkien kuntosalilla kävijöiden kesken.
Hirvensalon kuntosalille miehet ottavat mukaan 500 jäsentä. Kuntokeskus on auki vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.
– Haluamme tarjota asiakkaille laadukkaat puitteet liikkumiseen. Olemme itse päivittäin valmennustöissä, joten näemme kättemme tuloksia ja pystymme joustamaan asioissa tarvittaessa. Kuntokeskus on rakennettu lähtökohtaisesti saarelaisille, Valtonen summaa.
Mentor Hirvensalossa on avoimet ovet lauantaina 9.2.2019 kello 8:45 - 14:30.