Messy Church – toiveena yhteisöllisyys

07.02.2019

Martin seurakunnan pappi Liisa Kuusela toi kolmen kuukauden vaihdosta Englannissa mukanaan Messy church -konseptin. Hänen toiveenaan on herättää saarelaisten yhteisöllisyyttä.

Martin seurakunnan pappina pitkään toiminut Kuusela käyttää tänä vuonna lähes puolet työajastaan Hirvensalon kirkon toiminnan kehittämiseen. Suunnitelmalista on pitkä ja naisen huomaa olevan tekemisestä varsin innoissaan.
– Hirvensalon kirkossa on pidetty runsas kymmenen vuotta kerran kuussa perinteistä vapaamuotoisempaa Missiomessua, jota seurakuntalaiset ovat itse toteuttamassa. Kerran kuussa vain ei saa aikaan sitä yhteisöllisyyttä, mitä tänne kaivataan ja mitä tiedän saarilta löytyvän, Kuusela kertoo. Kolmen kuukauden Englanninvierailunsa aikana hän koki paikallisen kirkon toiminnassa olevan mukana roimasti yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimintaa.
– Siitä lähti ajatus, että voisimmeko saada tänne myös jotain toimintaa, kirkon tilat kun tukevat sellaista hyvin. Messy churchin ajatus on olla lapsiperheiden ja eri ikäisten kohtaamispaikkana, jossa voitaisiin rikkoa sukupolvien rajoja.

MESSY CHURCH
”Sotkuisen kirkon” ajatus on tehdä yhdessä asioita, jotka liittyvät johonkin hengelliseen teemaan.
– Sen päälle on sitten ruokailu, jossa kaikki istuvat saman pöydän ääreen. Kaikessa tässä pyritään elämän jakamiseen.
Toisena uutena asiana Kuusela tuo Hirvensalon kirkolle Ankkurikahvilan, joka on auki tiistaisin ja perjantaisin aamukymmenestä iltapäiväkahteen.
– Varsinkaan tiistaisin ei saarilla ole sellaista kohtaamispaikkaa, johon voisivat tulla lapsiperheet ja varttuneemmatkin. Haluamme kahvilatoiminnalla tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä, jotka elävät erilaisissa tilanteissa.

Ankkurikahvila käynnistyy ystävänpäivänä 14.2. avajaisissa, jolloin se on auki 14:00 – 17:30.

Lisätietoa Ankkurikahvilasta, Messy church -konseptista ja muista Martin seurakunnan saarilla järjestämistä tapahtumista saat osoitteesta www.saaret.info