Salibandymestaruus ja hopeiset mitalit Wäiskiin

17.05.2018

Kaikki alkoi torstaina 12.4.2018 Wäinö Aaltosen koulun Paavo-hallissa. Päivä oli 5.-6. luokille tärkeä päivä, sillä luokat kilpailivat koulujenvälisiin salibandykilpailuihin pääsystä. Tänä vuonna Wäiskistä pääsisi kaksi joukkuetta kisoihin. Ennakkosuosikkeina toimivat 6A ja 6B. Ennakkosuosikit dominoivatkin pelejä ja näin he pääsivät mukaan. Joukkueilla oli viikko aikaa valmistautua Turun koulujenvälisiin kisoihin. Pian selvisi molempien luokkien vastustajat. 6A sai vastaansa Ilpoisten ja Teräsrautelan joukkueet, ja 6B sai vastaansa Vähäheikkilän ja Vasaramäen koulujen joukkueet.
Wäinö Aaltosen koululla on ollut aina urheilussa tasokkaat joukkueet, niin myöskin tänä vuonna salibandyssa. Molemmilla joukkueilla oli paljon kokemusta ja harrastavia pelureita.

Pian pelipäivä koitti. 6A:lla oli päivän ensimmäinen peli ja se oli Ilpoista vastaan. 6A jyräsi Ilpoisten joukkueen lukemin 7-1. Toinen peli olikin sitten jo haastavampi. Teräsrautelan koululla oli paljon kokeneita pelaajia. 6A oli jo ratkaisemassa ottelua, kun he tekivät vapaalyönnistä maalin. Tuomari ei kuitenkaan hyväksynyt maalia ja niin ottelu oli edelleen tasoissa. 6A:n maalinteko ei jäänyt siihen, vaan hetki tämän jälkeen he tekivät maalin, joka hyväksyttiin. Ottelu päättyi lopulta 6A:n 3-2 voittoon. Näin he varmistivat paikkansa kolmen parhaan joukkoon.
Myöhemmin päivällä pelasi 6B. Pian saatiin tietää, että Vasaramäki oli "unohtanut" tulla paikalle ja näin 6B:llä olisi vain yksi ja ratkaiseva peli Vähäheikkilää vastaan. Kun vähän aikaa oli pelattu, Vähäheikkilä iski ensimmäisen maalin. Aikaa ei ehtinyt kauan kulua, kun 6B vastasi ja teki toisen ja kolmannenkin maalin. Loppujenlopuksi peli päättyi 6B:n rökitysvoittoon 14-2.
Wäiskistä siis pääsi kaksi joukkuetta jatkoon ja se varmisti samalla Wäinö Aaltosen koululle kaksi mitalia. Mitalipelit pelattiin tiistaina 24.4 Paavo-hallissa. 6B:ltä heikentyi joukkue hieman tärkeiden pelaajien loukkaantumisien vuoksi. Wäiskin lisäksi jatkoon pääsi Nummenpakan koulu.

Yllä Turun toiseksi paras salibandyjoukkue, Wäiskin 6B. Jutun kansikuvassa Turun paras salibandyjoukkue Wäiskin 6A.

Ensimmäinen peli oli 6A:n ja Nummen välinen ottelu joka päättyi 6A:n 4-1 voittoon. Seuraavaksi pelasivat 6B ja Nummi. Ottelu oli hyvin tasainen ja se päättyikin 1-1 tasapeliin. Tämä ratkaisi sen, että Wäiskille tulisi sekä kulta, että hopea. Mutta ensin piti ratkaista kumpi Wäiskin joukkueista saisi kultaa.
Sitten olikin finaalin aika. 6A otti pelissä selvän johdon ja teki kolme ensimmäistä maalia. 6B ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tasoitti pelin. Näin 6A voitti niukasti kultaa lukemin 4-3.

Kiitokset kaikille yleisössä kannustaneille oppilaille ja opettajille. Erityiskiitokset tapahtuman järjestäneille henkilöille ja pelaajille, jotka jatkoivat Wäiskin hienoa urheilukulttuuria seuraaville sukupolville.

TEKSTI: ELIAS KAILA 6A, VEETI PÄKKILÄ 6A, AKSELI SILTO 6B, JOONATAN HILTUNEN 6B, RUDOLF TOIVIAINEN 6B KUVAT: JANNA KURTH