SB Hirvensalo - Saarten urheiluilmiö

06.06.2019

Lauantaina 18.5. Wäinö Aaltosen koulun Paavo-hallissa oli vilskettä ja vilinää. SB Hirvensalo järjesti perinteisen PikkuPaavo-turnauksensa omille salibandykerhoilleen. Aamuvarhaisesta iltamyöhään hallissa kirmasi 300 lasta reikäpallon perässä.

Salibandya on harrastettu saarilla jo pitkään, lähes 20 vuotta, mutta viimeisten viiden vuoden aikana on tapahtunut lopullinen räjähdys. SB Hirvensalon päättäjäistapahtumassa 5.5. Syvälahden monitoimitalossa oli tupa täynnä. Lähes 400 lasta, junioria ja aikuispelaajaa tunnustamassa väriä SBH-logolle.

Hirvensalon koulut täyttyvät iltaisin nuorista ”säbäilijöistä”. SBH:n salibandykerhot, nuoremmat juniorit ja harrasteryhmät ovat valloittaneet Haarlan, Wäiskin ja Syvälahden salit. Viime vuosina erityisesti tyttösäbä on kasvattanut suosiotaan ja SB Hirvensalollakin on ensi kaudella jo neljä tyttöjoukkuetta ja -kerhoa.

Mitä tyttäret edellä, sitä äidit perässä, sillä SBH:n naisten harrasteryhmä on erittäin aktiivinen 40 pelaajan iloinen retkue. Hirvensalosta löytyykin jo kymmenittäin perheitä, joissa salibandy ja SBH on koko perheen yhteinen harrastus. Isä pelaa vitosdivaria miesten kolmosjoukkueessa, äiti käy pari kertaa viikossa naisten harrasteryhmässä, poika tekee ilmaveivejä E-junnuissa ja tytär takoo maaleja F-tytöissä.

Silloin tällöin käydään koko perheen voimin katsomassa miesten edustusjoukkueen pelejä Turun SB-Areenalla, SBH-lippua heilutellen, totta kai.

SB Hirvensalo on Hirvensalon Heiton salibandyjaosto. SB Hirvensalossa on noin 350 pelaajaa ja yli 20 joukkuetta, kerhoa ja ryhmää. Seuralla on kolme miesten joukkuetta kakkos-, kolmos- ja vitosdivareissa, poikajuniorit ikäluokissa A-G (1999-2014) ja tyttöjuniorit ikäluokissa D-G (2007-2014).

SBH ylläpitää myös sekä miesten että naisten harrasteryhmiä ja aikuinen-lapsi-kerhoa (2015-2016). Nuorimmat pelaajat ovatkin vain kolmevuotiaita. Pitkän pelaajapolun toisessa päässä miesten edustusjoukkue on Länsirannikon alueen parhaita kakkosdivarijoukkueita ja joukkueesta löytyy yli 1000 ottelua kokemusta liiga- ja ykkösdivaritasoilta. Viime kaudella SBH ylsi playoffseihin ja pelasi välieräottelun Salossa noin 700 katsojan edessä.

Kun seuraavan kerran kaupassa käydessäsi vastaantulijalla on takissaan viininpunainen logo, jossa ovat kirjaimet SBH, hirvensarvi ja vuosiluku 1926, niin tiedät mistä on kyse.

www.sbhirvensalo.fi
www.facebook.com/SBHirvensalo/
@MooseIslanders

TEKSTI JA KUVA: JANI PENTTILÄ