Sisustamista töissä ja vapaa-ajalla

18.05.2017

Vasta alkuvuodesta 2017 valmistunut talo sijaitsee entisen pellon laidalla metsäisen mäennyppylän juurella. Takapihalla nurmi odottaa vielä parempia kasvukausia, mutta muuten istutukset ovat jo paikallaan. Valmiilta asunto näyttää sisältäkin ja avaraa tilaa antavat lattiaan asti ulottuvat ikkunat monella seinällä. – Halusimmekin johonkin kohtaan asuntoa korkeaa tilaa, muttemme kuitenkaan liian atrium-tyyppistä ratkaisua. Tässä on tilaa ja valoa yllin kyllin entiseen 52-neliöiseen kaksioon verrattuna, Karoliina Siikarla hymyilee. Kolmessa rivitalossa on jokaisen rivin itäpäädyssä kaksikerroksinen asunto. Yläkerrasta näkyy juuri ja juuri meri. Myös sauna on yläkerrassa. – Itse olisin ehkä sijoittanut sen alakertaan, mutta onhan näkymä sieltä aika verraton, Siikarla huomauttaa. Koirat haukkuvat ohikulkevalle lajitoverilleen. Asunnossa on vielä vähän kaikuisaa. – Muutimme tähän helmikuussa, eikä tämä täysin valmis ole vieläkään. Piakkoin kuitenkin jokainen valaisin on siellä, mihin sen on pitänytkin tulla.

Työhuoneessa ei aamuruuhka haittaa

Siikarla työskentelee kiinteistönvälittäjänä usein kotoa käsin. Häntä eivät aamuruuhkat juuri haittaa. – Olen aamuvirkkuna yleensä kuuden – seitsemän aikoihin jo hereillä ilman kelloakin. Tähtään aamiaisen jälkeen kahdeksaksi työhuoneeseeni, eivätkä Hirvensalon sillan ruuhkat pääse häiritsemään. Parasta yrittäjänä on juuri oman kalenterin suunnittelun mahdollisuus. Siikarla mainitsee Hirvensalon olevan kysyttyä ja vetovoimaista aluetta, mutta työmatkaruuhkien huolettavan täältä asuntoa katsovia. – Olen huomannut, että Hirvensalo karsitaan usein pois juuri kovien ruuhkien takia. Eiväthän ne mitään pääkaupunkiseudun vastaaviin verrattuna ole, mutta kyllä täältä Haarlastakin aamukahdeksalta keskustaan suunnatessa matka tyssää tuohon Friskalanlahden kohdalle. Aamukahdeksalta kiinteisönvälittäjän työpäivä alkaa välillä ilman sen suurempaa suunnitteluakin. – Silloin on oltava jo kunnolla hereillä ja valmiina. Kahdeksan jälkeen soi joskus puhelin yhtenään.

Sisustusta työssä ja kotona

Sisustuksen ja sisustamisen merkitys Siikarlan työssä on merkittävä. Itse hän ei sisusta myytäviä asuntoja, mutta on mukana stailauksessa. – Meillä on oma tiimi stailauksia varten ja osallistun usein työhön. Sitten juuri ennen ovien avaamista näytölle tarkastan huoneiston ja teen siihen loppusilauksen. Olen ollut hotellissa siivoojana ja sieltä harjaantui silmä tarkastamaan, että kaikki on tip top. Vaikka sisustamiseen on intohimo, suurempi palo on Siikarlalla myyntiin. – Tykkään luovista jutuista ja siitä, että saa käyttää omaa visiota. En kuitenkaan haluaisi tehdä pelkästään stailauksia. Se tuo kuitenkin mukavaa vaihtelua työhön. Koen että oma vahvuuteni on juuri myynnissä. Vaikka ammatissaan Siikarla saa siis myös sisustaa, ei hän luonnehdi itseään sisustusammattilaiseksi. – Olen ennemminkin sellainen harrastelija ja sisustaminen on rakas harrastukseni. Harkitsin joskus sisustusakatemiaankin menemistä, mutta työt pitävät kiireisenä.

Inspiraatiota sosiaalisesta mediasta

Kun Siikarla alun perin vastasi puhelimeen haastattelupyyntöä tehdessä, oli hän juuri sisustusostoksilla. Haastatteluun saapuessa eteisestä vilahtaa piiloon vielä paketissa olevat raamit. – Jäin kiinni, hän nauraa. – Olen kova shoppailemaan ja tykkään laittaa kotiani. Paljon täällä on samaa kuin edellisessä asunnossa, mutta yli kaksinkertainen neliömäärä pistää kyllä miettimään. Alakerran kahdesta makuuhuoneesta toinen on työhuoneena ja toisessa on voimailu- ja voimisteluvälineitä. – Treenihuone on tarkoituksena laittaa lastenhuoneeksi, kun tulee sen aika. En ole huonetta sisustanut juuri sen enempää. Lapselle tulee sitten väriä huoneeseen aikanaan. Inspiraatiota sisustukseen löytyy somesta. – Pinterest on tosi hyvä. Katselen sieltä paljon kuvia ja osan ajatuksista saan tietysti työn kautta myytävistä asunnoista. Tällä hetkellä kierrätysmateriaalit, ekologisuus ja kotimaisuus ovat suosiossa sisustuksissa. Tykkään myös tehdä itse ja avomieheni Joni on todella näppärä rakentelemaan kaikenlaista.

Teksti ja kuvat: Timo Närä