Taidekappelin ideoijan 50-vuotistaiteilijajuhla

05.04.2018

Taiteilija Hannu Konolan uralle on mahtunut paljon. Hän on maalannut 18 eri kohteeseen valtaviakin lasimaalauksia ja on koko Hirvensalon taidekappelin ajatuksen takana.
– Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1963 ja aloin samana vuonna suunnitella taidekappelia, kun en tiennyt, alanko papiksi, arkkitehdiksi vai taiteilijaksi, Konola kertoo.
Nelisenkymmentä vuotta vierähti ennen kuin taidekappeli saatiin pystyyn.
– Jotenkin siinä palaset loksahtivat paikalleen ja vuonna 2005 oli pytinki valmis. Se on saanut muutamia erittäin merkittäviä arkkitehtipalkintoja Euroopassa ja on yksi Turun merkittävimpiä kulttuurikohteita.
Hirvensalolaistaiteilija täyttää keväällä 75 vuotta ja juhlii samalla 50-vuotista uraansa.
– Päätin pitää juhlanäyttelyn taidekappelissa. Olen pitänyt aiemmin siellä kaksi näyttelyä ja myynyt melkein kaikki taulut loppuun. Yksi syy näyttelyyn on myös taidekappelin talouden jatkuvuuden takaaminen.
Liiketoimintaperiaatteella toimiva taidekappeli saa suurimman osan rahoituksesta gallerian vuokratuloista ja myyntiprovisioista. Palkattua väkeä on vain toiminnanjohtaja. Muut työt hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Konolan ajatuksena on saada taidekappelin tilille rahaa näyttelyn tuloksena.
– Ei tämmöinen vanha ukko niin rahaa tarvitse, mutta taidekappeli tarvitsee, Konola nauraa.

Hannu Konola: Jälkikuvia 5.4 - 31.5.
Taidekappeli, Seiskarinkatu 35