Virve Anttilan kuulumiset

23.10.2016

Virve on asunut Satavan saarella vuodesta 2008 alkaen appivanhempiensa 90- luvulla rakentamassa paritalossa puolisonsa ja kahden poikansa kanssa. Ensimmäinen kosketus Satavaan oli 16-vuotiaana seurustelun merkeissä. Mieleen jäi hyvin se, että jokainen liftari otettiin kyytiin. Kaikki tunsivat toisensa, joten ketään ei voinut jättää odottamaan bussia.

Mitä kuuluu? Aina kuuluu jotain hyvää. Joka päivä löytyy sellaisia asioita, mitkä ovat hyvin. Ihana perhe, koti, piha ja sää, satoi tai paistoi.

Mitä teet työksesi? Tällä hetkellä olen sairaslomalla. Työtapaturman myötä palkkatyö on jäänyt, mutta tilalle on tullut harrastuksena mm. eteeriset öljyt joista olen ollut kiinnostunut jo lähes kaksikymmentä vuotta, kertoo Virve. Odottelen sairaseläkkeelle pääsyä.

Mistä ilahdut? Perheestä, halauksista. Tämän kesän ilahtumisen aiheita ovat olleet kasvimaalla kasvattamani kesäkurpitsat, jotka onnistuivat hyvin. Siitäkin, että rikkaruohotkin kasvavat hyvin; ellei jopa paremmin kuin hyötykasvit.

Mikä ärsyttää?  Jos jotain pitää keksiä, niin suuhun pyrkivät ampiaiset.

Miten nukut?  Nukun huonosti, sillä en kykene nukkumaan mm. oikealla kyljellä ja hyvää asentoa on todella vaikea löytää. ”Body pillow” -kokovartalotyyny on apuna nukkumisessa

Miten pidät huolta kunnostasi ja mielenrauhastasi?  Sairauteni rajoittaa fyysistä liikkumista, joten panostan henkiseen puoleen ja terveelliseen ruokaan. Jos on levoton olo, niin luen jotain ja löydän kirjoista uusia näkökulmia. Teen myös hengitys- ja mielikuvaharjoituksia.

Miten rentoudut?  Parasta on, kun löytää sellaisen lähes kivuttoman asennon, silloin voi vaipua unelmiin ja omiin ajatuksiinsa, nauttia hetkestä.

Ketä/ mitä ikävöit? Ikävöin metsäretkiä. Metsästä löytyviä sieniä ja marjoja. Kävelyä luonnon helmassa.

Mikä on mielipaikkasi ja miksi?  Meri ja merenrannat, kun raitis tuuli tuo suolaisen tuoksun ja kuulee laineiden liplatuksen.

Mitä kuuntelet?  Poikani soittaa Samba Cariocan rumpuryhmässä ja käyn mielelläni kuuntelemassa heitä.

Mitä luet?  Itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja mm. eteerisistä öljyistä kertovaa kirjallisuutta. Tietenkin myös Harry Potterit.. englanniksi ;)

Mitä katsot?  Televisio on sellainen ’aivot narikkaan’ -juttu minulle. Katson sellaista, missä ei tarvitse ajatella. Elokuvaakaan ei ole enää pakko katsoa loppuun asti.

Minkä unelman haluaisit toteuttaa?  Unelmanani on, että kaikilla lähipiirissäni asiat olisivat hyvin. Unelmatilanne olisi sellainen jossa ilot ja surut olisivat tasapainossa. Molempia kun on yhtä paljon, niin ilot kuitenkin painavat vaakakupissa enemmän

Terveisiä?  Kaikille yleisesti: Olkaa onnellisia ja eläkää hetkessä. Kun aamuruuhkassa harmittaa, niin laulakaa vaikka jotain.

Mikä asia kotisaarellasi on mielestäsi oikein hyvin?  Satavassa on paljon aitoa luontoa, metsiä ja maalaismaisemaa

Mitä toivoisit kotisaarellesi?  Kouluikäisille toimintaa! Joku joka opettaisi vaikka näkkileivän tekoa, joku vanhempi joka veisi kalaan ja opettaisi kädentaitoa jne. Yleistä oleskelua ja yhdessäoloa eri ikäryhmien kanssa jossa voisi kokea onnistumisen iloa.

Haastattelu: Mika Hietakangas
Kuvat: Jaana Heinonen