Aira Kuvajan uutuuskirja on ylistys kirjoille, lukemiselle ja hyvälle arjelle

Aira Kuvajan kirjoittama Pyhän pilkahduksia – merkintöjä kirjapäiväkirjastani 2022 julkaistaan huhtikuussa. Teoksen kustantaa Parikanniemen Ystävät ry.

Kirjan julkistustilaisuus Taidekappelissa lauantaina 6.4. kello 14. Osoite on Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

Pyhän pilkahduksia koostuu Kuvajan päiväkirjamerkinnöistä vuodelta 2022. Poikkeukselliselta vuodelta, jolloin maailmanlaajuinen koronapandemia viipyi Suomessa ja Euroopassa syttyi sota.

”Kirjat ja lukeminen ovat olleet tärkeä osa elämääni lapsesta asti. Lukiessani alleviivaan ja teen muistiinpanoja, pohdin kirjojen sanomaa ja keskustelen kirjailijoiden kanssa. Kirjaan ylös huomioita kirjojen sisällöstä sekä omia ajatuksiani”, Kuvaja kertoo.

Kirjapäiväkirja muodostaa rikkaan kokonaisuuden, jossa vuorottelevat elämän värit vaaleista ja kirkkaista aina tummempiin. Kommentoitujen kirjojen lisäksi siinä on kuvausta arkielämästä sekä muistojen kautta omaelämäkerrallista aineistoa, joka tulee osaksi tarinaa. Yksityinen nivoutuu yleiseen.

”Pohdin, mitä on hyvä arki ja hyvä elämä. Sydäntäni lähellä ovat avara hengellisyys, kohtuullinen ja kestävä elämäntapa sekä sopusointu läheisten ihmisten ja luonnon kanssa. Kirjassani kerron myös työpaikkani, Taidekappelin värikkäästä elämästä: ihmisistä, taidenäyttelyistä, konserteista ja hengellisistä tilaisuuksista”, kirjailija kuvailee.

Turkulainen Aira Kuvaja, KM, on Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin toiminnanjohtaja, yrittäjä ja retriittiohjaaja. Hän asuu 1890-luvulla rakennetussa puutalossa Martin kaupunginosassa, lähellä Aurajokea ja jokilautta Föriä.

Kirjoja voi tilata osoitteesta www.parikanniemi.fi Kirjaa voi myös ostaa Taidekappelista www.taidekappeli.fi Kirjan tuoton Kuvaja lahjoittaa Parikanniemisäätiön arvokkaaseen työhön. Säätiö ylläpitää Parikanniemen lastenkotia Mikkelin Ristiinassa. Lisäksi Taidekappeliin myyntiin tulevien kirjojen tuotto menee Taidekappelin hyväksi.

Pyhan pilkahduksia 2024