Ensi kesänä meren äärellä nautitaan herkullisista makuelämyksistä, kun Kakolanruususta ja Kaskiksesta tutut yrittäjät avaavat uuden ravintolan Hirvensalon Pikisaareen. Ravintola Airi avautuu äitienpäivänä 11.5.2025.
Ravintola Airin nimi viittaa Airistoon, jonka merelliset maisemat inspiroivat sekä keittiötä että salia tuottaen mieleenpainuvia makuelämyksiä. Airi tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia kauden parhaista raaka-aineista ja mauista yhdistettynä vieraanvaraiseen palveluun ja kaupungin kauneimpaan merimaisemaan – erityisesti auringonlaskun aikaan.
Ravintola Airi avataan Airisto Segelsällskapetin historiallisessa paviljongissa Pikisaaressa. Paviljongilla on pitkä ja perinteikäs historia purjehtijoiden ja vierailijoiden kohtaamispaikkana, ja nyt se saa uutta elämää Airin myötä. Airisto Segelsällskap on suomen kolmanneksi vanhin pursiseura, joka viettää tänä vuonna 160-vuotisjuhlaansa. ”Ravintolaan voi mielellään tulla myös omalla veneellä”, sanoo ASS:n toiminnanjohtaja Sara Huldén.
Kauniin pitsihuvilan tunnelmaa
Airi kutsuu viettämään kesäpäivää isoille terasseilleen ystävien ja perheen kesken. Alku- ja loppukesän päivinä voi nautiskella merellisestä tunnelmasta sisällä kauniin pitsihuvilan lämmössä. Ravintolan sisätilat sopivatkin paikaksi perhejuhliin, yrityksen illanviettoihin, rapujuhliin ja arjesta irtautumiseen.
”Toivoisimme olevamme helposti lähestyttävä välipysähdys purjehtijoille, kotoisa pistäytymispaikka saaren asukkaille sekä matkailijoille ja kaupunkilaisille viihtyisä kohde, jonne kannattaa tulla vierailemaan kauempaakin”, kertoo ravintoloitsija Erik Mansikka.
Toukokuun alkupuolella liikennöintinsä aloittava Föli-vesibussi tarjoaa merellisen tuulahduksen lyhyen merimatkan aikana. Myös Fölläri-fillarit parkkeeraavat ravintola Airin parkkipaikalla ja tarjoavat kesäisen vaihtoehdon perinteiselle bussille, joka liikennöi noin 300 metrin päästä ravintolasta. Ryhmille tarjotaan mahdollisuutta varata yksityinen venekyyti Aurajoen rannasta.
Saariston puhtaita makuja
Airin á la carte-listalta löytyy merellisiä puhtaita makuja saaristosta sekä lähialueen tuottajilta. ”Ruokalistaltamme tulee löytymään raikkaita kesän makuja, klassisia kesäannoksia, mutta myös yllätyksellisempiä makuja maailmalta. Airin ruokalistan kivijalan muodostavat sesongin parhaat kesäkasvikset ja tuoreet meren antimet”, suunnittelee ravintoloitsija Simo Raisio.
Paitsi ruokailemaan, ravintola Airiin voi tulla pistäytymään yhdelle tai useammalle virkistävälle lasilliselle kiireettömästä kesäpäivästä nauttien. ”Auringon alla siemaillaan raikkaita cocktaileja ja mocktaileja, joissa maistuvat sesongin raaka-aineet ja muun muassa suomalaisen metsän maut”, ravintoloitsija, Bar Manager Miika Virtanen kuvailee.
Airin laadukas viinivalikoima on pääosin eurooppalaista ja saariston makuihin sekä kesään sopivaa. Perjantaisin ja lauantaisin Airissa viihdyttävät vaihtuvat dj:t tarjoten rentoon, kesäiseen nautiskeluun sopivaa tunnelmaa.
Ravintola Airi avautuu äitienpäivänä 11.5.2025 juhlistaen äitejä kahdella kattauksella. Ravintola on avoinna alku- ja loppukesästä keskiviikosta sunnuntaihin ja keskikesällä joka päivä.