Painetun Maininki-lehden julkaiseminen nykyisten tekijöiden toimesta on loppunut. Jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut jatkamaan lehden julkaisemista, ota yhteyttä: Seppo Kemppainen, puh. 050 345 9278 (seppo.t.kemppainen(a)gmail.com)

Kunta-alan lakolla laajat vaikutukset

Kunta-alan lakko vaikuttaa toteutuessaan laajasti Turun kaupungin palveluihin tiistaista 3.5. alkaen. Vaikutuksia on hyvinvoinnin, kasvatuksen ja opetuksen, kaupunkiympäristön ja vapaa-ajan palveluihin sekä Fölin liikenteeseen.

Varhaiskasvatuksen toimipisteet ovat pääosin suljettuja. Muutama päiväkoti pidetään auki rajoitetusti ja joitakin perhepäivähoitajia on työssä. Kaskenmäen ja Port Arthurin päiväkodin ympärivuorokautiset ryhmät pidetään auki.

Kaikki peruskoulut ovat kiinni, eikä aamu- ja iltapäivätoimintaa tai kerhotoimintaa järjestetä. Peruskoulun oppilaat voivat mennä ruokailemaan lähimpänä kotia olevaan kouluun. Kuljetuksia ruokailuun ei järjestetä.

Lukiot ovat kiinni, mutta lakkoon osallistumaton opettaja voi järjestää opetusta ja informoi siitä suoraan opiskelijoita. Lukioissa ei ole lakon aikana kouluruokailua. Vanhojen tanssit järjestetään lakosta huolimatta.

Lähes kaikki liikuntapaikat ja liikuntapalveluiden asiakaspalvelu Kupittaalla ovat kiinni.

Joukkoliikenteessä ei liikennöidä linjoja 

  • 3, 30 Majakkaranta – Itäinen Rantakatu – Keskusta – Itäinen Pitkäkatu – Majakkaranta   
  • 50, 51, 53, 54 Ylioppilaskylä – Keskusta – Moikoinen – Hirvensalo  
  • 55A Halinen – Keskusta  
  • 58 Haarla – Moikoinen – Kupittaan asema – Vaapukkatie   
  • Turun koululaislinjat 52, 52A, 67, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ja 79 eivät liikennöi, koska koulut ovat suljettuina lakon aikana. 

Osalla linjoista on häiriöitä lakon aikana:

  • 1 Lentoasema – Keskusta – Satama: Linja kulkee lähes normaalisti. Yksittäisiä vuoroja saattaa puuttua erityisesti iltaliikenteessä. 
  • 55, 56 Räntämäki – Halinen – Keskusta (– Toijainen) – Haarla: Linjat kulkevat lähes normaalisti. Yksittäisiä vuoroja saattaa puuttua erityisesti iltaliikenteessä. 

JHL, JUKO ja Jyty ovat antaneet lakkovaroituksen ajalle 3.-9.5.

Kuva: Turun seudun joukkoliikenne Föli