Kynnys ry rantautui Hirvensaloon – esteettömät tilat Suvituulessa

Vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry on aloittanut Hirvensalossa Suvituulen toimintakeskuksessa. Yhdistyksen aktiivit iloitsevat uusista toimivista tiloista ja lähistön esteettömistä palveluista sekä upeasta luonnosta.

Pääkuvassa Kynnys ry:n vakituiset toimijat Turussa: järjestöpäällikkö Annina Heini, yhteisökoordinaattori Katja Pulli ja juristi Mika Välimaa.

Maanantaina 29.4. vietettiin Suvituulen toimintakeskuksessa Kynnys ry:n uuden toimipisteen avajaisia. Paikalle oli saapunut niin yhdistyksen toiminnassa jo mukana olevia, kuin meitä uuden asian äärelle tulleita vieraita. Ohjelmassa oli tervetuliaispuheiden ja maljannoston lisäksi taideryhmien ja yhdistyksen pitkäaikaisten toimijoiden puheenvuoroja, upea ja koskettava Taika Tanssi -esitys sekä kahvitarjoilua ja vapaata jutustelua.

Mikä on Kynnys ry?

Kynnys ry on valtakunnallinen vammaisten ihmis- ja perusoikeusjärjestö, jonka pääpaikka on Helsingissä ja muut toimipisteet Turussa sekä Kuopiossa.

Yhdistys työskentelee vammaisten henkilöiden yhdenvertaisten oikeuksien toteutumiseksi tarjoamalla mm. lakineuvontaa, kurssitusta ja vammaisten tekemää kulttuuria.

Kynnys ry tukee ja aktivoi vammaisia toimimaan itse omien oikeuksiensa puolesta. Lisäksi yhdistys pyrkii vaikuttamaan viranomaisiin ja muihin päättäjiin niin, että vammaisten tarpeet otetaan huomioon päätöksiä tehtäessä.

Kynnys ry 3
Koskettava Taika Tanssi -esitys! Tanssiryhmän vetäjänä toimii Antti Virta.

Mikä toi Hirvensaloon?

”Turun toimipiste oli aiemmin keskustassa, Yliopistonkadulla, mutta kalliit tilat ja yhdistyksen toiminnan kannalta niin olennainen asia kuin esteettömyys, olivat ne syyt, jotka toivat Kynnys ry:n juuri Hirvensaloon”, kertoo yhteisökoordinaattori Katja Pulli.

”Suvituuli on meille kaikin puolin ihanneratkaisu tilaongelmaan: Suvituulen toimitilat olivat esteettömät ja pihalta pääsee suoraan esteettömälle frisbeegolfradalle. Kilometrin säteellä ovat tarjolla myös Ekvallan uimaranta, Friskalan lintulava ja ylipäätään luonto itsessään.”

Kynnys ry:n siipien suojassa toimivia kulttuuriryhmien(kuva- ja tanssitaide) toimintaa organisoi yhdistyksen Kulttuurisihteeri Taru Perälä. Ryhmien toimintaan osallistuminen ei kuitenkaan edellytä Kynnys ry:n jäsenyyttä. Taideryhmien lisäksi Turussa toimiitoimintaryhmä, joka järjestää erilaisia koulutuksia ja muita tilaisuuksia, joiden sisältö liittyy vammaisten henkilöiden omatoimisuuteen, vertaistukeen ja yleensä arjessa selviytymiseen. Kynnys ry:llä on myös oma juristi, Mika Välimaa, avittamassa erilaisissa arjen pykäläviidakon kiemuroissa.

Kynnys ry:n alaisena toimii myös valtakunnallinen Assistentti-info, erilaisista toimijoista koottu avoin henkilökohtaisen avun verkosto, joka tuottaa neuvontaa ja tiedottavaa koulutusta.

Kynnys ry:n väki kutsuu kaikki toiminnasta kiinnostuneet lämpimästi mukaan eri toimintamuotoihin!

Saarelaisten puolesta kaunis kiitos avajaistilaisuudesta ja tervetuloa Saarille!

https://kynnys.fi/

Teksti ja kuvat: Jari Hauninen

Kynnys ry 4
Taide- ja toimintaryhmien aktivisteja: Riitta Nissilä, Paula Pietilä ja Kristiina Uro.
Kynnys ry 2
Liisa ja Aulis Soininen Hirvensalosta. Liisa on ollut luomassa henkilökohtainen avustaja -toimintaa ja toteuttamassa avustajien koulutusta. Aulis on Liisan henkilökohtainen avustaja.