Pormestari vieraili Kakskertatalolla

Turun pormestari Minna Arve Kakskertatalon pihalla.
Kuva: Turun kaupunki/Saara Malila

Turun kaupungin pormestari Minna Arve vieraili Kakskerrassa keskiviikkona 18.5. Vierailu oli osa kaupungin Pormestari kylässä -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kuulla asukkailta itseltään ajatuksia omasta ympäristöstän ja sen kehittämisestä.

Alunperin Kakskertaan odotettiin kaupungin koko pormestaristoa, mutta lopulta pormestari Arve vieraili paikalla yksin avustavien virkamiesten kanssa. Apulaispormestareiden vierailu peruuntui muuttuneen ajankohdan ja muiden työtehtävien takia.

Kakskertatalolla keskustelua käytiin mm. saarten merellisen imagon kehittämisestä. Esille nousivat vierasvenesataman ja siihen liittyvien palveluiden saaminen alueelle. Myös veneenlaskuramppia toivottiin.

Kaupungin edustajien mukaan ramppi on suunnitelmissa Höyttisten alueelle.

Keskustelua käytiin myös saarten teiden huono kunnosta ja pyöräteiden puuttumisesta pääteiden varsilta.

Myös saarten vesihuoltoon liittyvistä huolista kerrottiin kaupungin edustajille, sillä kaikille saarten uloimmille kiinteistöille nykyinen järjestelmä ei pysty tuottamaan riittävää painetta.

Pormestari Minna Arven lisäksi kysymysiin vastasivat mm. aluetyönkehittäjä Sari Turpeinen ja yleiskaavainsinööri Andrei Panschin.

Vierailun yhteydessä pormestari Arve istutti Kakskertatalon piha-alueelle alppiruusun.

Turun pormestari Minna Arve istuttamassa alppiruusua Kakskertatalon pihalle.
Kuva: Turun kaupunki /Saara Malila