Puistosuunnitelma Moikoisten uimarannan alueelle on valmistunut

Moikoisten uimaranta ja Vräkinniittua koskeva puistosuunnitelma on valmistunut. Suunnitelma liittyy vuoden 2020 asukasbudjetin yhteydessä tehtyyn ehdotukseen.

Suunnitelma säilyttää alueen nykyiset avoimet näkymät merelle ja monimuotoisen kasvillisuuden.
Suunnittelualueen keskelle, metsäsaarekkeiden väliin rakennetaan pieni nurmialue oleskelua ja pelailua varten. Sen vieressä oleva kalusteryhmä on sijoitettu ympäröivän puuston suojaan.

Myös puistokäytävän läheisyyteen sekä rannalle tuodaan lisää penkkejä ja roska-astioita. Alueen pohjoisosassa olevaa polkuyhteyttä rantaan parannetaan kevyesti. Rannalle, kaakkoon avautuvan komean kallioseinämän läheisyyteen, sijoitetaan istuskelukiviä oleskelua varten.

Leikkipaikan vierestä, puistokäytävän varrelta poistetaan kaksi huonokuntoista halavaa. Rannan oleskelualueen puustoa avataan kevyesti. Muuten alueen puusto säilyy ennallaan, nuoren vesakon poistoa lukuun ottamatta.

Kasvillisuutta lisätään istuttamalla leikkipaikan läheltä poistettujen halavien tilalle kirsikkapuita. Leikkipaikan sisäpuolelle istutetaan myös marjapensaita. Puistokäytävän varrelle, ojan ylittävän puusillan ja penkkien lähelle istutetaan maisemapuuksi yksittäinen isoriippasalava. Ranta-aluetta siistitään ja osia nykyisestä heinäpellosta lähdetään kehittämään niittymäisempään suuntaan.

Suunnitelma toteuttaa asukasbudjettiin 2020 tehdyn aloiteen merellisestä julkisesta puistoalueesta ja siihen luontaisesti sopivista asukastoiveista, kuten nurmipintaisista pelailualueista, penkeistä, kirsikkapuista ja marjapensaista.

Ulkokuntoiluvälineitä, koripallo- ja lentopallokenttiä alueelle ei kuitenkaan ole tulossa, vaan toiminnot painottuvat oleskeluun ja vapaamuotoisempaan pelailuun. Liikuntapalvelukeskus valmistelee parhaillaan tarveselvitystä Syvälahden monitoimitalon ulkoliikuntaolosuhteiden parantamisesta, jossa tarkastellaan uusien liikuntapaikkojen, mm. koripallokentän tarvetta alueella. Koulun lähelle on tulossa myös ulkokuntoilupaikka.

Myöskään laituria Moikoisten uimarannalle ei ole suunniteltu turvallisuussyistä, koska nimestään huolimatta kyseessä ei ole virallinen uimaranta.

Puistosuunnitelman kustannusarvio on 53.000 euroa. Hankkeelle on varattu rahaa vuoden 2020 osallistavassa budjetoinnissa 80.000 euroa.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee puistosuunnitelmaa tiistaina 4.10.

Jätä kommentti