Satavan Kaffela myi tukea Ukrainaan

Satavassa avattiin helmikuussa jälleen ”Kaffela” – tosin vain yhdeksi päiväksi. Nora Granlund laittoi pöydän koreaksi ja kutsui ystäviään ja tuttujaan kylään. Kahvipöydän ja muiden tuotteiden myynnillä kerättiin varoja hylättyjen eläinten  auttamiseksi. 

”Tämä oli kymmenes kerta, kun järjestämme tapahtuman. Osallistujia on ollut joka kerta neljä-viisikymmentä”, Granlund kertoo. 

”Tuotteita on myyty myös Facebookissa ”virtuaalikaffelassa”, koska kaikki ystävät ja tuttavat eivät pääse tulemaan tänne Satavaan. Kaikki kerätyt rahat menevät avustuskohteeseen aina takuuvarmasti”, Granlund sanoo.

Aikaisemmissa tapahtumissa varoja on kerätty mm. Romaniaa ja Bulgariaan. Tänä vuonna kohteena oli Ukraina ja Mykolajivin kaupunki, jossa Marina Reshetiejeva asuu edelleen miehensä kanssa hylättyjä lemmikki- ja kotieläimiä auttaen. Olosuhteet kaupungissa ovat hankalat, ja monet ovat paenneet kaupungista ja joutuneet samalla jättämään lemmikkinsä taakseen.

Haastattelupäivän aikoihin helmikuun lopulla Reshetiejevalla oli Nora Granlundin tietojen mukaan hoidossa yli 100 kissaa ja parisenkymmentä koiraa. Sotaa käyvässä maassa tilanne on voinut sen jälkeen muuttua, mutta ei kuitenkaan todennäköisesti helpompaan suuntaan.

Kahvipöydän antimet Granlund leipoi yhdessä tyttärensä ja kahden ystävänsä kanssa. Myös Marina Reshetiejevan Suomeen siirtynyt ystävä oli mukana talkoissa ja leipoi myyntiin ukrainalaisia tuotteita.

Granlundin äiti puolestaan oli kutonut myyntiin villasukkia, joita saattoi ostaa joko itselle tai ukrainalaisille sotilaille lähetettäviksi. Myynnissä oli myös muita käsitöitä ja pieniä lahjatavaroita. 

Nora Granlund kertoo olevansa tyytyväinen päivään. Uurastus palkitsi, ja jonain päivänä Kaffela saattaakin avautua jälleen uudestaan avun keräämiseksi.

Teksti ja kuvat: Seppo Kemppainen

Juttu on julkaistu Maininki-lehdessä numero 2/2023. Katso näköislehti

Jätä kommentti