Painetun Maininki-lehden julkaiseminen nykyisten tekijöiden toimesta on loppunut. Jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut jatkamaan lehden julkaisemista, ota yhteyttä: Seppo Kemppainen, puh. 050 345 9278 (seppo.t.kemppainen(a)gmail.com)

Turussa äänestetty vilkkaasti

Aluevaalien ennakkoäänetys järjestettin 12.-18.1. Hirvensalossa ennakkoäänestyspaikkoja oli yksi, K-Supermarket Hirvensalo.

Koko Turun alueella ennakkoon kävi äänestämässä 30,3 prosenttia äänioikeutetuista. Ääniä on annettu 50 007, kun kaikkiaan niitä on Turussa jaossa 165 120.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella äänestysaktiivisuus nousi korkeammaksi ainoastaan Kustavissa (38,3 %), Kemiönsaarella (31,0 %), Marttilassa (31,4 %) ja Naantalissa (31,6 %).

Alhaisinta aktiivisuus on ollut Pyhärannassa (17,0 %) ja Laitilassa (18,5 %).

Koko maassa äänistä on nyt annettu 26,4 %.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.

Aluevaaleissa valitaan jäsenet ja varajäsenet Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustoon, joka käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Hyvinvointialue järjestää jatkossa alueen sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut.

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalit.fi-sivustolla.

Vaalijärjestelyt koronaepidemiatilanteessa

Aluevaalit toimitetaan epidemiatilanteen edellyttämillä järjestelyillä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan äänestäminen on vähäisen riskin tilanne.

Oikeusministeriö ja THL ovat laatineet yhteistyössä ohjeita vaaliviranomaisille vaalien terveysturvallisesta järjestämisestä korona-aikana. Tarvittaessa noudatetaan paikallisten terveysviranomaisten antamia tarkempia ohjeita. 

Jätä kommentti