Uutuuskirja Airiston maku vie matkalle Airiston merellisiin maisemiin

Antti Karumon ja Mika Elon Airiston maku -teos julkaistiin loppuvuodesta. Ammattikalastajat, jotka antoivat kirjaan reseptejä, ovat Hannu Lahtonen Järvistensaaresta sekä Ville Jakonen Satavasta.

Uutuuskirja on Antti Karumon matkakertomus Airiston maisemista Mika Elon upeilla valokuvilla ja kalastajien antamilla parhailla ruokaohjeilla höystettynä. ”Kirjailija asuu Helsingissä, mutta matkasi kanssani eri puolilla Airistoa viiden kuukauden ajan”, Mika Elo kertoo kirjan tekoprosessista.

Mika Elon kuvat ja Antti Karumon tekstit antavat Airiston puhua. Tarinaa kertovat niin lounaissaariston luodot ja salmet kuin saarten historia, mysteerit ja salaisuudet. Kirjassa Airisto puhuu, tuoksuu ja maistuu.

”Kirja on tarinaa ja tietoa Airistosta sekä sen saarista Antin kokemana. Hän ei ollut koskaan liikkunut maisemissa ja toi nyt uusia näkökulmia kotiympäristöömme”, Mika Elo kuvailee.

Karumo on kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka töitä ovat muun muassa TV-sarja Kotikatu ja elokuva Rakkaudella Maire. WSOY on julkaissut hänen romaaninsa Haaveena unelma sekä Männyt. Karumo on ollut sekä Venla- että Jussi -ehdokkaana parhaasta käsikirjoituksesta.

Elo on Maanpäässä asuva ammattikalastaja ja valokuvaaja. Hän on kuvannut lukuisille sanoma- ja aikakauslehdille ja sai Suomen Kuvalehden valokuvapalkinnon vuonna 2009. Ammattikalastajana hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien.

Kirjan kustantaja on Fandonia. Sitä on myytävänä Kansallisessa Kirjakaupassa Turussa ja Saaribaarissa Satavassa.

Tiedustelut:

Mika Elo, p. 0400 940 470

muistiot@icloud.com

Teksti: Aira Kuvaja

Mika Elo 1
Ville Jakonen kalastaa ammatikseen Airistolla ja on antanut Airiston maku -kirjaan reseptejä. Hän on seuraavaa sukupolvea Airiston kalastajia.

Kirjan kuvitusta
Hannu Lahtosen kalalaituri Järvistensaaressa on kaikille veneilijöille tuttu näky.