Vääntö Turku Energian sähkösopimuksista jatkuu

Adressi Turku Energian määräaikaisen sähkösopimuksen kohtuullistamiseksi luovutettiin tiistaina Turku Energian johtohenkilöille. Adressin on allekirjoittanut tähän mennessä yli 2600 henkilöä.

Adressin ottivat vastaan TE:n toimitusjohtaja Timo Heinonen ja myyntijohtaja Harri Salo. Kumpikaan ei pystynyt lupaamaan, että yhtiö tulee adressin vaatimuksissa vastaan.

Adressin keskeinen vaatimus on, että kaksivuotisten määräaikaisten sähkösopimusten hintaa on kohtuullistetava ja sopimuksen irtisanominen on oltava mahdollista ilman kohtuuttomia kuluja. Taustalla on viime syksyn tilanne, jolloin monet Turku Energian asiakkaat joutuivat uusimaan sähkösopimuksensa tilanteessa, jossa sähkömarkkinat olivat suuressa epävarmuustilassa. Moninkertaistunut sähkön hinta on aiheuttanut monessa taloudessa suuria ja todellisia ongelmia.

Pientalojen Louna TPK -sopimuksen hinta oli syksyllä ja on siis kaksi vuotta 27,1 snt/kwh ja useissa kerrostaloyhtiöissä sopimuksen hinta on noin 31 snt/kwh. Sähkön tukkuhinta on laskenut syksyn tilanteesta huomattavasti, ja tällä hetkellä Turku Energia tarjoaa yhden vuoden määräaikaista Louna Vesi -sopimusta hintaan 12,07 snt/kwh.  

Adressin verkossa julkaissut Tapio Koivisto kertoo, että seuraavaksi asiassa käännytään Turku Energian omistajan eli Turun kaupungin puoleen. Adressi luovutetaan kaupungin edustajille ja päätöksentekijöille lähiaikoina. Toiveissa on, että kaupunki antaa omistajaohjausta Turku Energialle hinnoittelun kohtuullistamiseksi.

Jätä kommentti