Varaisovanhempitoiminta alkaa Turussa

varaisovanhempitoiminta alkamassa turussa
Punainen Risti aloittaa Turussa varaisovanhempitoiminnan. Kuvaaja Petteri Kivimäki / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Turun osasto käynnistää vapaaehtoistoiminnan, jonka tavoitteena on yhdistää isovanhempia kaipaavia lapsiperheitä ja henkilöitä, joilla on aikaa ja halua toimia varaisovanhempina.

Turussa asuu lapsiperheitä, joiden omat isovanhemmat ovat kaukana tai muuten estyneitä osallistumaan lapsiperheen elämään. Monet perheet kaipaavat oman perheen ulkopuolista verkostoa ja varaisovanhempitoiminta voi vastata tähän.

Koulutusta kiinnostuneille

Varaisovanhempitoiminta tuo iloa molemminpuolisesti. Perheen lapsi saa elämäänsä yhden turvallisen aikuisen lisää ja vanhemmat voivat jakaa ajatuksiaan lapsiperhearjesta varaisovanhemman kanssa. Varaisovanhempana toimiminen puolestaan antaa mahdollisuuden kokea isovanhemmuuden iloa.

”Toiminta vahvistaa sukupolvien välistä yhteisöllisyyttä sekä ehkäisee ja vähentää yksinäisyyttä. Toiminnan kautta perheen ja varaisovanhemman välille voi syntyä jopa elämänmittainen suhde”, toteaa toimintaa kehittävä SPR Turun osaston vapaaehtoinen Tuula Paakkola.

Koulutukseen kuuluu kaksi tapaamista, jotka järjestetään 28. 3. ja 4.4. SPR Turun osastossa osoitteessa Kauppiaskatu 12 A, 2. krs. Koulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään 21.3. ystävävälityksen puhelinnumeroon 046 9204142.

Varaisovanhempaa kaipaavat perheet voivat olla yhteydessä 1.4.2022 alkaen SPR Turun osaston ystävävälitykseen, puhelin 046 9204142.