Laivamatkustaminen koetaan edelleen turvalliseksi

Viking Glory aloittaa maaliskuussa liikennöinnin Turun ja Tukholman välillä.
Kuva: Viking Line/ Stefan Kronberg

Laivayhtiö Viking Line kertoo selvittäneensä matkustajien näkemyksiä koronaturvallisuudesta lähes kahden vuoden ajan. Kyselyyn on vastannut 4500 matkustajaa.

Laivayhtiön mukaan 93 prosenttia vastanneista on kokenut matkustamisen turvalliseksi pandemia-aikana.

”Onnistuneen matkan mittareina matkustajamme pitävät muun muassa ruuhkattomuutta ja turvallisuudentunteen säilymistä”, sanoo operatiivinen johtaja Wilhelm Hård af Segerstad.

Laivoilla on koronan aikana ollut käytössä monia eri terveysturvallisuustoimia: siivousta on tehostettu, turvaväleistä ja maskeista on muistutettu digitaalisilla infonäytöillä, ravintoloiden aukioloaikoja on supistettu ja anniskeluaikoja rajoitettu. Viking Line on seurannut toimissaan Suomen ja Ruotsin viranomaismääräyksiä.

Noin joka kymmenes vastaaja arvioi lähitulevaisuudessa käyttävänsä rahaa risteilyihin ja laivamatkailuun enemmän kuin ennen. Yli 15 prosenttia vastaajista arvelee risteilevänsä tulevaisuudessa entistä enemmän, kun vain 9 prosenttia ennusti risteilyinnostuksensa vähenevän.

”Risteilyjen ja laivamatkailun asema näyttää vahvalta. Viime vuosina on puhuttu paljon kotimaanmatkailun ja lähimatkailun noususta. Tutkimuksemme mukaan laivamatkustaminen pääsee niiden kanssa samalle tasolle, kun asiakkaamme arvioivat omia lähitulevaisuuden valintojaan”, Viking Linen tutkimustoiminnasta vastaava Senior Project Manager Mikael Paulinow kertoo.

Jätä kommentti