Painetun Maininki-lehden julkaiseminen nykyisten tekijöiden toimesta on loppunut. Jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut jatkamaan lehden julkaisemista, ota yhteyttä: Seppo Kemppainen, puh. 050 345 9278 (seppo.t.kemppainen(a)gmail.com)

VUODEN LUOTOLAINEN ON HYÖTYHOMMIEN TEKIJÄ

Vuoden 2022 luotolaiseksi nimetty Kari Koivuluhta sanoo olevansa yllättynyt ja otettu
nimityksestä. Nimitys julkistettiin sunnuntaina 4.9. Hirvensalopäivillä.

Koivuluhta on aktiivinen monessa eri yhdistyksessä. Tällä hetkellä hän on Hirvensalon Heiton hallituksen varapuheenjohtaja. Salibandyn valmentajana hän on toiminut useiden eri ryhmien kanssa.

”Olen ollut mukana siitä lähtien, kun oma poika aloitti salibandyn vuonna 2003. Sen jälkeen olen ollut mukana valmentamassa eri ikäisiä ryhmiä, ja tällä hetkellä toimin muun muassa naisten harrasteryhmän parissa. Oma tytär on siinä ryhmässä mukana.”

Vuonna 2005 Koivuluhta muutti Kaistarniemeen, ja pian hän oli jo mukana Kaistarniemen Alitalon kyläyhdistyksen (Facebook-linkki) toiminnassa. Kyläyhdistys järjestää mm. alueen siivoustalkoita. Talkoilla pidetään kunnossa myös alueen keskellä sijaitsevaa Kuhankenttää.

”Alue on kaupungin mutta yhdistyksellä on ruohonleikkuri, jolla pidämme aluetta siistinä. Myös lähellä sijaitsevan pienen jalkapallokentän kunnnossapidosta yhdistys on perinteisesti huolehtinut.”

”Tällaiset talkoot ovat tärkeitä alueiden siistinä pysymisen kannalta. Koko saarelle toivoisi enemmän koordinointia erilaisten talkoiden kesken.”

Kyläyhdistys on ollut aktiivinen myös kaavoituksen suhteen. Yhdistyksen aloitteesta kaupunki on valmistellut aluetta täydentävää asemakaavaa, joka on edennyt päätöksentekoon.

Koivuluhta on mukana myös Hirvensalon omakotiyhdistyksen toiminnassa. Lisäksi hän ollut vuosikaudet mukana järjestämässä Hirvensalopäiviä. Mikä saa miehen lähtemään niin aktiivisesti yhdistystoimintaan?

”Kai se on jonkinlainen halu tehdä yhteistä hyvää. Lisäksi sosiaalinen puoli on hyvin tärkeää. Jos jättäytyisin pois, menettäisin paljon ystäviä ja kavereita.”

”Nämä ovat tällaisia hyötyhommia, joilla saa helposti paljon tehtyä. Ruohon leikkaaminen puistossa tekee alueesta paljon mukavamman, samalla saa hyötyliikuntaa eikä vaiva ole edes kovin suuri.”

Jätä kommentti