Adalmiinan helmi Hirvareiden lavalla

Adalmiina 38
Kuvassa vasemmalta: Sarai Vilén, Della Pentti, Peppi Packalen, Elise Vainio Kuva: Hirvensalon nuorisoteatteri /Mika Nurmi

Suomaan prinsessa Adalmiina sai kummilahjaksi kauneutta, viisautta, rikkautta ja lumoavan kauniin helmen… Muuta ei tarvitakaan, kun prinsessa juoksuttaa palvelijoitaan mielensä mukaan ja ajaa äitinsä lähes hermoromahduksen partaalle.

Helmi kuitenkin katoaa, ja kummilahjansa ja muistinsa menettäneenä Adalmiina muuttaa asumaan metsään vanhan vuohimuorin luo. Koko valtakunta etsii häntä vaikkei ole ihan varmaa, halutaanko prinsessaa edes löytää.

Hirvensalon nuorisoteatteri tuo lavalle Zacharias Topeliuksen klassikkosatuun perustuvan näytelmän Adalmiinan helmi. Näytelmän on dramatisoinut Virve Myllymäki ja Hirvareiden lavalle esityksen sovittaa ja ohjaa teatterin uusi johtaja Fiona Syrén.

Adalmiina 35
Kuvassa vasemmalta: Ansa Faltersack, Marikki Syrjänen Kuva: Hirvensalon nuorisoteatteri /Mika Nurmi
Adalmiina 37
Kuvassa: Aada Kalpio Kuva: Hirvensalon nuorisoteatteri /Mika Nurmi

Fiona Syrén kertoo, että Topeliuksen satu tuli hänelle tutuksi jo lapsena: ”Tykkäsin tarinasta jo silloin. Se on satu, josta vanhan sadun pölyt on pyyhitty pois.”

”Adalmiinan kiukutteluun on helppo samaistua. Sadun ’opetus’ on kuitenkin, että ystävällisyys kannattaa.”

Hirvareiden esityksessä ei ole pyritty nykyaikaistamaan tarinaa. Joitain pieniä rajojen rikkomuksia kuitenkin nähdään.

Adalmiinan helmi on Fiona Syrénin ensimmäinen ohjaustyö. Turun taideakatemiassa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Syrén kehuu näyttämölle valmistautuvaa 9-12 vuotiainen ryhmää:

”Tämä on taitava ja motivoitunut ryhmä. Vuorosanatkin kaikki osasivat jo hyvissä ajoin.”

Adalmiinan helmi ensi-illassa 28.4. Katso esitysajat ja lippujen hinnat Hirvareiden sivulta