Hirvensalon kuntoportaat vuodella eteenpäin

Kuntoportaiden rakentaminen Hirvensaloon siirtyy vuodella eteenpäin. Turun kaupungin liikuntalautakunta on muuttanut ulkoliikuntapaikkojen rakentamisaikatauluja niin, että kuntoportaat rakennetaan vuoden 2024 aikana. Aikaisemman suunnitelman mukaan rakentaminen olisi aloitettu jo vuonna 2023. Liikuntalautakunta hyväksyi muutokset 25.10. pidetyssä kokouksessa.

Lautakunta hyväksyi huhtikuussa ulkoliikuntapaikkojen investointikohteet vuosille 2023–2026. Listausta on nyt päivitetty ”investointiohjelman sisällä tapahtuneiden aikataulumuutosten” takia. Vuoden 2023 kohteet on priorisoitu uudelleen siten, että kuluvalta vuodelta siirtyvät ja keskeneräiset kohteet ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä.

Urheilupuiston tenniskenttien peruskorjaus jatkuu ja Nunnavuoren kuntoradan valaistuksen uusiminen siirtyy vuodelle 2023. Pöytäkirjan mukaan ”Nunnavuoren valaistusurakan siirtyessä kokonaisuudessaan ensi vuodelle, tulee Hirvensalon kuntoportaiden toteutusta siirtää eteenpäin vuodelle 2024, jotta määrärahat riittävät”.

Nunnavuoren kuntoradan valaistusurakan toteutus siirtyy ensi vuodelle, koska urakkaa ei kilpailutettu ajoissa, jotta hanke olisi voitu toteuttaa ennen talvikautta. Nunnavuoren kuntorata on kaupungin ainoa lumetettava hiihtolatu, joten kaupungin liikuntapalveluissa pidetään tärkeänä, että kuntorata on käytössä koko talvikauden. Tämän takia rakennustyöt voidaan aloittaa vasta talvikauden päätyttyä keväällä 2023, eli koko hanke siirtyy ensi vuodelle.

Ensi vuoden ulkoliikuntapaikkojen investointikohteiden uusi priorisointilistaus on tällainen:

 1. Urheilupuiston tenniskentät, toteutus
 2. Nunnavuoren kuntorata, valaistuksen toteutus
 3. Jäkärlän urheilupuisto, suunnittelu
 4. Paattisten ulkoliikuntapaikka, suunnittelu
 5. Kupittaan BMX-rata, peruskunnostus
 6. Urheilupuiston ylähiekkakenttä, valaistuksen toteutus
 7. Runosmäenkenttä, pinnan muuttaminen tekonurmeksi
 8. Pansion tenniskentät, peruskunnostus/pinnan muuttaminen hiekkatekonurmeksi
 9. Luolavuoren kuntoportaat, toteutus
 10. Ylioppilaskylän monitoimikenttä, varustelu
 11. Halinen-Oriketo (1,7km), peruskunnostus

Viidet uudet kuntoportaat

Kaupunki tiedotti kesällä, että kaupunkiin rakennetaan viidet uudet kuntoportaat: Luolavuoreen, Kalmasvuoreen, Hirvensaloon, Pansio-Pernon alueelle ja Vasaramäkeen.

Kalmasvuoren kuntoportaiden rakentaminen alkoi marraskuussa. Portaat ovat noin kaksi ja puolimetriä leveät ja sisältävät 55 puista askelmaa ilman välitasanteita ja sopivat erityisesti liikunnalliseen käyttöön. Valaistus portaisiin tulee kaiteessa olevasta led-nauhasta, jonka on tarkoitus lisätä portaiden turvallisuutta ja mahdollistaa portaiden käytön myös pimeämpinä vuodenaikoina.

Luolavuoren kuntoportaat on suunniteltu Luolavuoren kuntoradan ja pulkkamäen väliseen rinteeseen. Askelmia Luolavuoren portaisiin on tulossa 65 ilman välitasanteita.

Hirvensalon kuntoportaat rakennetaan hiihtokeskuksen rinteeseen. Kaupungin tiedotteen mukaan ne sijoitetaan ”alhaalta katsottaessa vasemmanpuoleiseen 1-rinteeseen sompahissinpuoleiselle reunalle”. Kaksi ja puolimetriä leveissä kuntoportaissa askelmia tulisi olemaan yhteensä 242, jotka jakautuvat kolmeen osaan tasanteiden ja levähdyspenkkien avulla.

Pansio-Pernon sekä Vasaramäen kuntoportaiden suunnittelut ovat käynnissä ja tarkemmat tiedot portaista sekä niiden sijainnista ovat vielä työn alla.

Jätä kommentti