Hirvensalon Nuorisoteatteri: Jännitystä ja hersyvää huumoria

Hirvensalon Nuorisoteatterissa valmistaudutaan esittämään kauhua. Luvassa ei ole kuitenkaan mitään inhottavaa ja kamalaa kauhua, vaan sellaista kutkuttavaa, ”hyvän mielen kauhua”, jännitystä oikeastaan.

”Tämä on sellainen lempeän jännittävä tarina”, kuvailee näytelmää ohjaaja Riitta Lindroos.

Pikku Vampyyri-näytelmä perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin luomaan samannimiseen kirjasarjaan, jonka kaikki osat on julkaistu myös suomeksi. Kirjojen ja näytelmän lisäksi Sommer-Bodenburgin vampyyritarinoista on tehty myös palkittu tv-sarja ja elokuva.

Tarina perustuu ihmislapsi Antonin ja vampyyrilapsi Rydigerin ystävyyteen. Anton rakastaa kauhutarinoita, etenkin vampyyreistä kertovia, joten Rydiger ja Anton ystävystyvät nopeasti. Antonin vanhemmat eivät tiedä lapsensa ystävän olevan vampyyri, vaikka ovatkin kovasti yrittäneet tutustua häneen. He ihmettelevät myös Rydigerin vierailuaikoja – vampyyrithan voivat liikkua vain auringonlaskun jälkeen.

Pikkuhiljaa Anton oppii tuntemaan Rydigerin vampyyriperheen, von Schlottersteinit, ja heidän joukossaan mm. Rydigerin soman pikkusiskon Annan ja isoveljen Lumpin (Hirvareiden esityksessä kaksoissisarrukset Lumpi ja Lampi).

Ohjaaja Riitta Lindroosin mukaan Pikku Vampyyri on ennen kaikkea tarina ystävyydestä ja siihen liittyvistä isoista teemoista:

”Kaverusten ystävyys on keskiössä, mutta siihen liittyy mm. pelko ja sen voittamisessa tarvittava luottamus. Ennakkoluulojen voittamista ja erilaisuuden hyväksymistä käsitellään laajasti ihmislapsen ja vampyyrin ystävyyden muodostumisen kautta.”

”Tarina nostaa hykerryttävällä tavalla esille näitä isoja teemoja. Vampyyri voi olla pelottavan näköinen, mutta kun siihen tutustuu huomaa, että pinnan alla se on lempeä ja ystävällinen.”

”Jokainen tietysti aina katsoo oman elämänsä ja kokemuksiensa kautta näytelmää, mutta luottamuksen rakentaminen ja pelkojen voittaminen tulevat tässä keskeisesti esille. Näytelmä sopii hienosti koko perheelle”, Riitta Lindroos sanoo.

Hirvareiden Pikku Vampyyri näytelmä saa ensi-iltansa keskiviikkona 16.11. Syvälahden monitoimitalolla.


Jätä kommentti