Osa Hirvensalon kirkosta säilymässä

Hirvensalon kirkon purkulupahakemus aiotaan peruuttaa. Uusien suunnitelmien mukaan kirkon korkea osa säilytetään ja liitetään rakennettavaan seurakuntakeskukseen.

Hirvensalon uusi seurakuntakeskus aiotaan rakentaa niin, että vanhan kirkon korkea osa voidaan säilyttää. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee keskiviikkona 19.1. asiaa koskevaa ehdotusta.

Samassa yhteydessä on tarkoitus päättää, että vireillä ollut kirkon purkua koskeva lupahakemus perutaan.

LPR-arkkitehdit Oy:n arkkitehti Hanna Euron laatiman suunnitelman mukaan vanhan kirkkosalin korkean osan muodot säilytetään ja yhdistetään uuteen seurakuntakeskukseen. Suunnitelmat ovat päätöksenteon liitteenä mutta niitä ei julkaistu netissä esityslilstan yhteydessä.

Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola kertoo Turun Sanomien haastattelussa (maksullinen juttu), että ”uudet tilat muodostuisivat nykyisen, vaikkakin hieman pienentyneen atriumpihan ympärille”.

Aiemmin seurakuntayhtymä on ajanut koko kirkon purkamista liian huonokuntoisena kunnostettavaksi. Kaupungin rakennus- ja lupalautakunta palautti purkulupa-anomuksen uuteen valmisteluun keväällä 2021 sen jälkeen, kun kaupungin kaavoitus oli asettunut vastustamaan purkamista.

Hirvensalon kirkon on suunnitellut arkkitehti Pekka Pitkänen.

Jätä kommentti