Partiolaiset istuttivat katajan ja tammen Hirvensalon arboretumiin

Sisarlippukunnat Toivon Erätytöt – TET ja Turun Eränkävijät istuttivat 7.6.2024 nimikkopuunsa Hirvensalon arboretum-polulle. Molemmat turkulaiset partiolippukunnat on perustettu vuonna 1935 ja niiden toimitila eli kolo on Vähäheikkilässä Figuran kiinteistössä.

Erätyttöjen valitsema puu metsätammi istutettiin lippukuntien tulevan 90 vuotisen toiminnan juhlan kunniaksi. Turun Eränkävijät istuttivat pylväskatajan äskettäin edesmenneen pitkäaikaisen partiotoverinsa ja -johtajansa Juha Strandenin muistoksi.

Aurinkoisessa alkukesän säässä toteutunut tilaisuus oli mieliinpainuva tapahtuma istuttajille ja paikalla olleille Hirvensalo-seuran edustajille. Arboretumiin saatiin ensimmäiset partiolaisten istuttamat puut. Ne istutettiin hyvin lähelle toisiaan kertomaan näiden tyttö- ja poikalippukuntien läheisestä yhteistyöstä myös arkisessa partiotoiminnassa. Lapion ja muiden työkalujen käyttö oli sujuvaa merkkinä kokeneesta erätoiminnasta.

Yhdessä erätytöt ja eränkävijät totesivat, että istutetut puut ovat heille jatkossa yksi tärkeä kohde, jonne järjestetään toimintaa niiden kasvua seuraamaan.

Kuvassa:

Istutetun pylväskatajan takana Turun eränkävijät Tapio Markkanen, Aaro Puutio, Arto Kastman, lippukunnanjohtaja Jaakko Kiviniemi sekä Valtteri Peltomäki ja metsätammen takana Toivon Erätytöt Marjukka Eerola (edessä), Mari Kiviniemi, Jenna Viherlaakso, lippukunnanjohtaja Kati Mäkinen, Tuulikki Peltomäki (pikkupartiolainen sylissä) sekä Kati Laine.

Teksti ja kuva: Pekka Peltomäki