Painetun Maininki-lehden julkaiseminen nykyisten tekijöiden toimesta on loppunut. Jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut jatkamaan lehden julkaisemista, ota yhteyttä: Seppo Kemppainen, puh. 050 345 9278 (seppo.t.kemppainen(a)gmail.com)

Ylikylän koulun rakentaminen alkaa tänä vuonna

Wäinö Aaltosen kouluun kuuluvan Ylikylän rakennuksen rakennustyöt alkavat kaupungin mukaan vuoden 2022 aikana. Kaupunki on julkaissut päiväkotien ja koulujen rakentamista koskevan tiedotteen.

Ylikylän vanhan rakennuksen käytöstä luovuttiin viisi vuotta sitten rakennuksen sisäilmaongelmien takia. Koulutoiminta siirrettiin Wäinö Aaltosen koulun muihin tiloihin ja pihalle sijoitettuihin parakkeihin. Kirjasto siirtyi Syvälahden monitoimitaloon. Vanha rakennus on jo purettu.

Kaupunginvaltuuston hyväksymän hankeselvityksen mukaan rakennukseen tulee tiloja opetusta, esiopetusta sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa varten. Lisäksi rakennukseen sijoittuu avoin varhaiskasvatusryhmätila, kouluterveydenhuolto sekä yhteiskäyttötiloja. Kokonaisuudessaan rakennuksen hyötyala on 1395 neliötä.

Uuteen rakennukseen voidaan sijoittaa 150 koululaista, 84 esikoululaista sekä 90 iltapäivä- ja aaamupäiväkerholaista. Tavoitteena on turvata saarilla tapahtuva oppilasmäärien kasvu sen jälkeen, kun Syvälahden koulu on täynnä.

Väestöennusteiden mukaan oppilasmäärien kasvu on lähivuosina maltillista. Vuonna 2018 saarilla oli 1190 oppilasta ja vuonna 2030 heitä ennustetaan olevan 178 enemmän (1368). Kasvun ennustetaan jakautuvan melko tasaisesti 10 per vuosi.